Sergiu Gh. Condrea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sergiu Gh. Condrea
Date personale
Născut1900 Modificați la Wikidata
Decedat1986 (86 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieinginer Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Sergiu Gh. Condrea (n. 1900, Tulcea[1][2][3] - d. 1982) a fost un inginer român, specialist în domeniul telecomunicațiilor și profesor la Institutul Politehnic din București. A avut cercetări și invenții privind comprimarea benzii de frecvențe a semnalelor de televiziune (1930 - 1935), precum și contribuții la analiza și sinteza rețelelor și sistemelor utilizate în telefonie, radiofonie și televiziune.

Lucrări (selecție)[modificare | modificare sursă]

Inginerul Sergiu Gh. Condrea, profesor la Institutul Politehnic din București, a efectuat cercetări în domeniul rețelelor și sistemelor de telecomunicații. A brevetat la Paris o invenție privind bazele multiplexiunii cu diviziune de timp. În 1935 a inventat o metodă de comprimare a benzii de frecvență a semnalelor de televiziune.În anul 1958, împreună cu inginerii Ion (Iancu) Constantinescu și Edmond Nicolau, publică "Teoria informației", prima monografie românească în domeniu: Rețele și sisteme de telecomunicații. O introducere în teoria modernă a circuitelor (1972).

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Sergiu Condrea în Repertoriul specialiștilor cu doctorat născuți în județul Tulcea” (PDF). [nefuncțională]
  2. ^ „Sergiu Condrea, definiție”. 
  3. ^ „Sergiu Condrea, absolvent al Colegiului Dobrogean "Spiru Haret". 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Ștefan Bălan, Nicolae Șt. Mihăilescu, Istoria științei și tehnicii în România. Date cronologice, Editura Academiei, București, 1985.

Legături externe[modificare | modificare sursă]