See You Again (cântec de Miley Cyrus)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
See You Again
See You Again.jpg
Disc Single de Miley Cyrus
Lansare Statele Unite ale Americii 15 septembrie 2007
Înregistrare 2006
Gen Pop/Pop-Rock/Teen Pop
Durată 3:10
Casă de discuri Hollywood Records
UMG
Walt Disney
Textier Tim James[*]  Modificați la Wikidata
Producător Antonia Armato, Tim James
Recenzii profesioniste
Cronologie – Miley Cyrus
- See You Again Start All Over
(2007)
Poziții în clasamente

See You Again (ro.: Să te revăd) este piesa de debut a cântăreței adolescente americane Miley Cyrus. De asemenea,este prima piesa promovată extrasă de pe albumul de debut Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus. Melodia a fost scrisă de Miley Cyrus (pe atunci Destiny Hope Cyrus) în colaborare cu Antonia Armato și produsă de Armato împreună cu Tim James. A dost realizat sub Hollywood Records la sfârșitul anului 2007. În România a fost lansat în octombrie 2008. Este primul cântec care intră în top 10 al lui Cyrus.

Compoziția[modificare | modificare sursă]

"See You Again" a fost compus de către Miley Cyrus și Antonia Armato.Este predominant un cântec rapid, în up-tempo, cu 138 de beat uri pe minut (în medie). Este cântat în cheia A Minor. Conține fragmente din hitul "Sunglasses At Night" al lui Corey Hart.[1]

Versuri[modificare | modificare sursă]

Versurile, scrise de Cyrus în anul 2006, vorebsc despre o fostă întâlnire a ei cu un băiat, pe care îl credea "Cel Ales" . Miley spune că era foarte emoționată, dar de abia așteaptă să se revadă cu el. De asemenea, în refren se face o referire la prietena ei cea mai bună, Leslie.

The Last time I freaked out
I just kept lookin' down,
I stu-stu-stuttered when you asked me what I'm thinkin' bout,
It's like a couldnt breathe
you asked whats wrong with me
My best friend ,Leslie says "She's just being Miley!"'
And the next time we hang out
I will redeem myself
My heart can rest till then Whoa,Whoa I,
Now I can't wait to see you again!

În română:

Ultima oară când am fost resuscitată
Am continuat să privesc în jos
M-am bâlbâit cand m-ai intrebat la ce mă gândesc
Simțeam că nu pot respira
M-ai întrebat ce am pățit
Prietena mea cea mai bună, Leslie a spus: "A,e doar Miley!"
Data viitoare când ieșim
O să mă rescumpăr
Inima mea se poate odihnii până atunci, Uau-Uau Eu,
da, Eu nu mai pot aștepta să Te Revăd!

Recepție[modificare | modificare sursă]

Bill Lamb, editor al site-ului [About.com] i-a dat piesei "See You Again" 4 stele și jumate dintr-un total de 5. De asemenea, Miley a fost criticată pozitiv pentru compoziție.

Evoluția în Clasamente[modificare | modificare sursă]

Cântecul a intrat în topul Bubbling Under Hot 100 în noiembrie 2007, pe locul 27 (127 în Hot 100).Piesa a urcat foarte încet în clasament, ajungând în top 40 de abia în 2008.S-a apropiat de top 10 doar în aprilie 2008, când a staționat două săptămâni pe poziția 10, cu peste 2.000.000 de descărcări legale.[2] Cântecul a fost remixat și prezent pe albumul sofomor al lui Cyrus, Breakout în iunie 2008. Varianta remixată are statutul de single în mai multe țări europene. În Regatul Unit s-a clasat pe locul 11, ocupând poziția cu numărul 100 în topul de sfârșit de an (2008).[3] De asemenea, s-a clasat și în țări precum Austria, Australia, Mexic, Irlanda, România și altete. Deși a fost lansat în 2007, nu a avut nicio clasare majoră decât din 2008.

Interpretări Live[modificare | modificare sursă]

Pe 7 iunie 2009, Miley Cyrus a cântat "See You Again", mixat cu "Fly On The Wall", la a douăsprezecea ediție a "A Time for Heroes Celebrity Carnival".[4] Ea a interpretat "See You Again", alături de "G.N.O. (Girls Night Out)", la Jocurile Disney Channel 2007.De asemenea, a cântat piesa la finala din 2008 a "American Idol" și la "DC Games 2008".[5]

De asemenea, Miley Cyrus a interpretat live piesa "See You Again" la fiecare concert din cadrul primului ei turneu - "Hannah Montana & Miley Cyrus: The Best Of Both Worlds", desfășurat în Statele Unite ale Americii între anii 2007 și 2008. Piesa a fost cântată live și în cadrul concertului "Miley Cyrus: Live la Berlin!", din 2008, care a fost difuzat și pe Disney Channel România. Până la 29 decembrie 2009, "See You Again" a fost cel de-al doilea număr muzical al concertelor din cadrul primului ei turneu mondial "Wonder World Tour" , în America, Regatul Unit și Irlanda.[6]

Rock Mafia Remix[modificare | modificare sursă]

"See You Again" a fost remixat de Rock Mafia, iar remixul a fost lansat pe albumul Breakout al lui Cyrus, din 2008. Remixul a fost lansat oficial ca single digital în Regatul Unit, pe 11 august 2008.De asemenea, varianta remixată a fost lansată ca single în majoritatea staelor din Europa de Est, inclusiv România.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Un filmuleț din cadrul prestației de la "Disney Channel Games 2008" a fost editat, și transformat în videoclipul piesei pentru Regatul Unit. Ulterior, a fost difuzat și în Irlanda, Spania, Italia și România. În videoclip, Miley poartă un costum sport alb cu pantofi cu toc de 5 centimetri. La un moment dat, Miley face un gest precum o închinare, la refren.

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Clasament (2007/2008) Poziție
Australia 6
Canadian Hot 100 4
Irlanda 13
Oceania 11
UK Singles Chart 11
S.U.A. Billboard Hot 100 10
S.U.A. Pop 6
Clasament (2009) Poziție
Flandra 43
Austria 30
Germania 52
Romanian Top 100 73

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Miley Cyrus : See You Again".Musicnotes.com
  2. ^ „Idol Gives Back - Se face "istoria"!”. Chart Watch. Accesat în . 
  3. ^ http://spreadsheets.google.com/pub?key=phNtm3LmDZEP4i_r7RdVhUg
  4. ^ „Miley Cyrus la A Time for Heroes Celebrity Carnival”. InStyle. IPC Media. . Accesat în . 
  5. ^ Doug DeBolt, "American Idol 7: Idol Gives Back 2008", the-trades.com, 10 aprilie 2008.
  6. ^ Thompsen, Melinda M. (). „Miley Cyrus a început tunreul mondial "Wonder World", la Portland”. The Oregonian. Advance Publications. Accesat în .