See You Again

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
See You Again
See You Again.jpg
Disc Single de Miley Cyrus
Lansare Statele Unite 15 septembrie 2007
Înregistrare 2006
Gen Pop/Pop-Rock/Teen Pop
Durată 3:10
Casă de discuri Hollywood Records
UMG
Walt Disney
Producător Antonia Armato, Tim James
Recenzii profesioniste
Cronologie – Miley Cyrus
- See You Again Start All Over
(2007)
Poziții în clasamente

See You Again (ro.: Să te revăd) este piesa de debut a cântăreței adolescente americane Miley Cyrus. De asemenea,este prima piesa promovată extrasă de pe albumul de debut Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus. Melodia a fost scrisă de Miley Cyrus (pe atunci Destiny Hope Cyrus) în colaborare cu Antonia Armato și produsă de Armato împreună cu Tim James. A dost realizat sub Hollywood Records la sfârșitul anului 2007. În România a fost lansat în octombrie 2008. Este primul cântec care intră în top 10 al lui Cyrus.

Compoziția[modificare | modificare sursă]

"See You Again" a fost compus de către Miley Cyrus și Antonia Armato.Este predominant un cântec rapid, în up-tempo, cu 138 de beat uri pe minut (în medie). Este cântat în cheia A Minor. Conține fragmente din hitul "Sunglasses At Night" al lui Corey Hart.[1]

Versuri[modificare | modificare sursă]

Versurile, scrise de Cyrus în anul 2006, vorebsc despre o fostă întâlnire a ei cu un băiat, pe care îl credea "Cel Ales" . Miley spune că era foarte emoționată, dar de abia așteaptă să se revadă cu el. De asemenea, în refren se face o referire la prietena ei cea mai bună, Leslie.

The Last time I freaked out
I just kept lookin' down,
I stu-stu-stuttered when you asked me what I'm thinkin' bout,
It's like a couldnt breathe
you asked whats wrong with me
My best friend ,Leslie says "She's just being Miley!"'
And the next time we hang out
I will redeem myself
My heart can rest till then Whoa,Whoa I,
Now I can't wait to see you again!

În română:

Ultima oară când am fost resuscitată
Am continuat să privesc în jos
M-am bâlbâit cand m-ai intrebat la ce mă gândesc
Simțeam că nu pot respira
M-ai întrebat ce am pățit
Prietena mea cea mai bună, Leslie a spus: "A,e doar Miley!"
Data viitoare când ieșim
O să mă rescumpăr
Inima mea se poate odihnii până atunci, Uau-Uau Eu,
da, Eu nu mai pot aștepta să Te Revăd!

Recepție[modificare | modificare sursă]

Bill Lamb, editor al site-ului [About.com] i-a dat piesei "See You Again" 4 stele și jumate dintr-un total de 5. De asemenea, Miley a fost criticată pozitiv pentru compoziție.

Evoluția în Clasamente[modificare | modificare sursă]

Cântecul a intrat în topul Bubbling Under Hot 100 în noiembrie 2007, pe locul 27 (127 în Hot 100).Piesa a urcat foarte încet în clasament, ajungând în top 40 de abia în 2008.S-a apropiat de top 10 doar în aprilie 2008, când a staționat două săptămâni pe poziția 10, cu peste 2.000.000 de descărcări legale.[2] Cântecul a fost remixat și prezent pe albumul sofomor al lui Cyrus, Breakout în iunie 2008. Varianta remixată are statutul de single în mai multe țări europene. În Regatul Unit s-a clasat pe locul 11, ocupând poziția cu numărul 100 în topul de sfârșit de an (2008).[3] De asemenea, s-a clasat și în țări precum Austria, Australia, Mexic, Irlanda, România și altete. Deși a fost lansat în 2007, nu a avut nicio clasare majoră decât din 2008.

Interpretări Live[modificare | modificare sursă]

Pe 7 iunie 2009, Miley Cyrus a cântat "See You Again", mixat cu "Fly On The Wall", la a douăsprezecea ediție a "A Time for Heroes Celebrity Carnival".[4] Ea a interpretat "See You Again", alături de "G.N.O. (Girls Night Out)", la Jocurile Disney Channel 2007.De asemenea, a cântat piesa la finala din 2008 a "American Idol" și la "DC Games 2008".[5]

De asemenea, Miley Cyrus a interpretat live piesa "See You Again" la fiecare concert din cadrul primului ei turneu - "Hannah Montana & Miley Cyrus: The Best Of Both Worlds", desfășurat în Statele Unite ale Americii între anii 2007 și 2008. Piesa a fost cântată live și în cadrul concertului "Miley Cyrus: Live la Berlin!", din 2008, care a fost difuzat și pe Disney Channel România. Până la 29 decembrie 2009, "See You Again" a fost cel de-al doilea număr muzical al concertelor din cadrul primului ei turneu mondial "Wonder World Tour" , în America, Regatul Unit și Irlanda.[6]

Rock Mafia Remix[modificare | modificare sursă]

"See You Again" a fost remixat de Rock Mafia, iar remixul a fost lansat pe albumul Breakout al lui Cyrus, din 2008. Remixul a fost lansat oficial ca single digital în Regatul Unit, pe 11 august 2008.De asemenea, varianta remixată a fost lansată ca single în majoritatea staelor din Europa de Est, inclusiv România.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Un filmuleț din cadrul prestației de la "Disney Channel Games 2008" a fost editat, și transformat în videoclipul piesei pentru Regatul Unit. Ulterior, a fost difuzat și în Irlanda, Spania, Italia și România. În videoclip, Miley poartă un costum sport alb cu pantofi cu toc de 5 centimetrii.La un moment dat, Miley face un gest precum o închinare, la refren.

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Clasament (2007/2008) Poziție
Australia 6
Canadian Hot 100 4
Irlanda 13
Oceania 11
UK Singles Chart 11
S.U.A. Billboard Hot 100 10
S.U.A. Pop 6
Clasament (2009) Poziție
Flandra 43
Austria 30
Germania 52
Romanian Top 100 73

Referințe[modificare | modificare sursă]