Rydel Lynch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rydel Lynch
Date personale
Nume la naștereRydel Mary Lynch
Născută (30 de ani)
Littleton, Colorado, SUA
Frați și suroriRocky Lynch
Riker Lynch
Ross Lynch
Ryland Lynch[*][[Ryland Lynch (cântăreț american)|​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
OcupațieActriță, cântăreață, pianistă, instrumentalistă
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Gen muzicalPop rock
Instrument(e)Vocale, clape, pian
Ani de activitate2009–prezent
Case de discuriHollywood Records[1]
Colaborare cuR5
Prezență online

Rydel Mary Lynch (n. 9 august 1993) este o cântăreață, actriță de televiziune, muziciană, instrumentalistă și dansatoare americană. Ea este una dintre membrii fondatori a formației americane de pop rock, R5, pe care a format-o cu frații săi Riker, Ross, Rocky și prietenul lor de familie/toboșarul trupei, Ellington Ratliff.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Rydel Mary Lynch, născută pe 9 august 1993 în Littleton, Colorado, este fiica lui Stormie și Mark Lynch.[2] Ea este al doilea cel mai mare copil și singura fată dintre cei cinci copii Lynch. Ea a învățat să cânte la clape, pian și la tamburină, și a luat, de asemenea, lecții de dans.[2] Lucrurile sale favorite sunt; culoarea roz, parfumul „Pink Sugar” și supereroul Thor. Lynch a apărut în numeroase reclame. Este de asemenea vară cu Derek și Julianne Hough.[3][4] Lynch are origini din diferite țări ca Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, și chiar și din Franța, Germania, Scoția, și Wales.

Când erau mai mici, Rydel și frații săi organizau show-uri pentru familia lor în subsolul casei și le cereau măcar un dolar ca să le urmărească spectacolele. Ei cântau mereu și erau tot timpul împreună. Când fratele mai mare, Riker, a împlinit 16 ani, a decis că vrea să se mute la Los Angeles ca să își poată urma visul de a deveni un actor. Părinții lor au decis să se mute cu toată familia acolo ca să poată rămâne împreună. După aceasta, Rydel a apărut în diferite reclame și chiar s-a alăturat unui studio de dans, unde copii Lynch l-au întâlnit pe Ellington Ratliff.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Cariera de actriță[modificare | modificare sursă]

Lynch și-a făcut debutul ca actriță în Sunday School Musical ca o membră a Crossroads Choir.[5] Ea a apărut și în filmul School Gyrls, în care a jucat o majoretă, împreună cu fratele său Riker Lynch. Lynch a apărut de asemenea în A Day as Holly's Kids ca copilul lui Holly #2. De asemenea, Rydel a apărut în episodul „Pilot” al serialului de televiziune Bunheads, în care a jucat o showgirl din Vegas.[1] Rydel a vorbit despre Bunheads cu Teen Ink, „I’m one of the dancers and if it gets picked up, it’ll air on ABC Family.” („Eu sunt una dintre dansatoare, iar dacă show-ul ajunge la un întreg sezon, atunci va fi difuzat pe ABC Family”.), spuse Lynch.[1]

Cariera cu R5[modificare | modificare sursă]

În 2009, R5 a fost formată de Rydel, frații ei Riker, Rocky, Ross și prietenul lor de familie Ellington Ratliff, iar fratele lor mai mic, Ryland, fiind managerul lor.[6][7] În aprilie 2012, R5 au semnat un contract cu Hollywood Records.[1] Ei au fost într-un turneu de 10 zile, numit West Coast Tour, în care ea cânta regulat un cover a piesei lui Carly Rae Jepsen, „Call Me Maybe”.[8] La începutul lui 2013, R5 a lansat un EP cu patru cântece intitulat Loud.[6]

Primul album al formației, Louder a fost lansat pe data de 24 septembrie 2013.[9] Rydel a spus despre album: “We wanted to put out a fun album” („Noi am vrut să facem un album distractiv”).[6] Rydel a fost de asemenea, vocea principală în cântecul „Never” de pe EP-ul de debut al formației, Ready, Set, Rock și „Love Me Like That”, de pe albumul Louder.[10] Cântecul este descris ca un „cheerleader hip-hop jammer” și un „irezistibil track de petrecere care are mult ritm și un pic de blues”.[11] Cântecul a primit multe recenzii pozitive.[12][13][14][15] R5 au mers în al cincelea turneu intitulat Louder Tour, unde Rydel cânta regulat „Love Me Like That” și în același turneu a cântat coveruri a unor cântece precum duetul „Sleeping with a Friend” de Neon Trees împreună cu Ellington Ratliff.[16][17] Rydel împreună cu R5 au câștigat un premiu special numit Radio Disney Showstopper la premiile Radio Disney Music Awards în 2014.[18]

Pe data de 22 iulie 2014, R5 și-au lansat al treilea EP intitulat Heart Made Up On You. Rydel are de asemena, un cântec care se află pe al doilea album al formației. De asemenea, R5 au apărut în videoclipul pentru „Heard It On The Radio”, ca formația lui Austin Moon (Ross Lynch).

Influențe[modificare | modificare sursă]

Rydel a spus că cele mai mari influențe muzicale ale sale sunt All Time Low, Neon Trees și The Script. Rydel a spus de asemenea că formațiile ei favorite sunt Neon Trees și Walk the Moon.[2]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Televiziune
An Titlu Rol Note
2008 Sunday School Musical membru al Crossroads Choir
2009 School Gyrls Majoretă
2011 A Day as Holly's Kids Copilul lui Holly #2
2012 Bunheads Vegas Showgirl (necreditată) , „Pilot” (Sezonul 1, Episodul 1)
2014 Violetta Ea însăși Apariție specială cu R5

Discografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d „10 Things to Know About Ross Lynch and His Band, R5!”. Teen Magazine. Arhivat din original la 2014-06-04. Accesat în 14 April, 2014.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  2. ^ a b c „Exclusive: Interview with the band R5 including Disney Channel's Austin & Ally star Ross Lynch”. Mirror. Accesat în . 
  3. ^ „R5 Dishes On Being Cousins To Derek Hough & Julianne Hough”. Access Hollywood. Accesat în . 
  4. ^ „Ross Lynch And His Family At The Fall Out Boy Concert 13 iunie 2013”. Disney 411. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Sunday School Musical - Netflix. Netflix. Accesat în aprilie 2011. [nefuncțională]
  6. ^ a b c „Hollywood Records - Artists - R5”. Hollywood Records. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Lynch, Ryland. „Every one wish the Best Manager in the world a happy birthday for me :) @boomansworld 🎉🎉🎉”. Twitter. Accesat în . 
  8. ^ „Radio Disney Presents The 2012 R5 West Coast Tour”. DisneyDreaming. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Louder (Deluxe): R5: MP3 Downloads”. Amazon.com. Accesat în . 
  10. ^ „R5 reveal credits for debut album 'Louder'. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ „R5 Band - Love Me Like That”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ Tim Sendra. „Louder - R5”. AllMusic. Accesat în . 
  13. ^ „All Music Louder Review”. R5. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Rachel Ho (). „Review: Louder by R5”. Musichel. Accesat în . 
  15. ^ Joyce, Amanda. „R5: Louder Review”. Accesat în . 
  16. ^ „16 noiembrie 2013 Los Angeles, CA: Club Nokia”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ „Love Me Like That”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ Johnson, Zach. „Radio Disney Music Awards: Selena Gomez, One Direction, Fifth Harmony and Taylor Swift Win Big!”. E! Online. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Rydel Lynch