Portal:Golf

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Golful este un joc sportiv în care competitorii, folosind mai multe tipuri de crose, lovesc mingile și încercă sa le introducă, pe rând, în găurile unui teren de golf, din cât mai putine lovituri. Acest sport se poate practica de la vârstele cele mai mici până la cele mai înaintate. O rundă standard de golf implică parcurgerea pe jos a unei distanțe de 10-15 km, uzual. Regulamentul acestui sport nu impune un teren de joc standardizat. Dimpotrivă, jocul se desfășoară pe trasee de golf, fiecare având o formă particulară, conform reliefului pe care este construit. Un detaliu comun este faptul că aceste trasee au în general 9 sau 18 găuri.

modificare 

Articolul zilei

Pufuleț este o minge de golf care a fost folosită până în ani 50 ai sec. XIX.

Pufuleț este o husă cusută manual din piele. Ea este umplută cu pene de pui sau de gâscă, după aceea fiind vopsită. Penele sunt fierte și mai apoi sunt puse în husă. De obicei pielea folosită la crearea ei era cea de vacă.

Pufuleț era foarte ușoară ceea ce-i permitea să zboare forte departe, datorită acestui fapt ea a fost folosită un timp mai mult de două secole, pâna la inventarea mingii de golf din latex (1848). După ce nu a mai fost folosită, sute de muncitori au rămas fără loc de muncă.

În ciuda acestui fapt, au existat și neajunsuri. Un producator de mingi cu experiență ar putea face doar câteva mingi într-o singură zi, așa că erau scumpe. O singură minge de golf Pufuleț costa între 2 și 5 șilingi, ceea ce este echivalentul unui preț de 10-20 de dolari americani. De asemenea, era greu să se facă o minge perfect sferică, și din aceasta cauza, de multe ori mingea zbura neregulat.

modificare 

Biografie selectată

Eldrick „Tiger” Woods (n. 30 decembrie 1975 în Cypress, California) este un jucător profesionist american de golf. El fiind până în prezent cel mai bun jucător de golf din lume și unul dintre sportivii cu cel mare venit provenit din sport. Venitul său anual este apreciat la 100 milioane de dolari, după revista "Forbes Magazine", el ar fi primul din lume care a câștigat în cariera de sportiv peste 1 miliard de dolari. El a câștigat 14 campionate de golf «Major», fiind al doilea cu atâtea succese, primul fiind Jack Nicklaus care l-a câștigat de 18 ori. Pe parcursul carierei el a câștigat 71 de turnire a turului PGA și ocupă locul trei în istoria golfului, primii fiind Sam Snead și Jack Nicklaus.

modificare 

Știați că...

... americanul Beth Daniel și englezoaica Laura Davies sunt singurii jucători care au participat la fiecare Cupă Solheim din 1990?

modificare 

Imagine selectată

Harta unui teren de Golf

1-zonă de start, 2 și 6-obstacol cu apă, 3-zone cu acces dificil, 4-limită de traseu, 5-groapă cu nisip, 7-zonă de joc, 8-zonă verde, 9-steag, 10-gaură.

modificare 

Proiecte asemănătoare

modificare 

Categorii

modificare 

Lucruri pe care le puteți face

  • Puteți crea articole noi din domeniul golfului.
  • Puteți dezvolta cioturile din domeniul golfului.
  • Puteți actualiza informațiile pe paginile din domeniul golfului.
modificare 

Alte portaluri