Sari la conținut

Pietro de' Medici

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pietro de' Medici

Portret de Agnolo Bronzino, 1560
Date personale
Nume la naștereDon Pietro de' Medici
Născut3 iunie 1554(1554-06-03)
Florența, Italia
Decedat (49 de ani)
Madrid, Spania
Înmormântatbasilica di San Lorenzo[*][[basilica di San Lorenzo (church in Florence, Italy)|​]] Modificați la Wikidata
PărințiCosimo I de' Medici, Mare Duce de Toscana
Eleonora de Toledo
Frați și suroriGarzia de' Medici[*][[Garzia de' Medici (Italian noble, son of Cosimo I. de’ Medici)|​]]
Don Giovanni de' Medici[*]
Giovanni di Cosimo I de' Medici[*][[Giovanni di Cosimo I de' Medici (Italian cardinal (1543-1562))|​]]
Ferdinando I de' Medici, Mare Duce de Toscana
Francesco I de' Medici, Mare Duce de Toscana
Pedricco de' Medici[*][[Pedricco de' Medici ((1546-1547))|​]]
Virginia de' Medici
Maria de' Medici
Bia de' Medici[*][[Bia de' Medici (illegitimate daughter of Cosimo I de' Medici)|​]]
Lucrezia de' Medici
Isabella de' Medici Modificați la Wikidata
Căsătorit cuEleonora de Garzia de Toledo
Beatriz de Menezes
Religiecatolicism Modificați la Wikidata
Ocupațiediplomat Modificați la Wikidata
Activitate
Apartenență nobiliară
Familie nobiliarăCasa de Medici
Domnie

Don Pietro de' Medici (3 iunie 155425 aprilie 1604) a fost cel mai tânăr fiu al lui Cosimo I de' Medici, Mare Duce de Toscana și a Eleonorei de Toledo.

În anul 1571, s-a căsătorit cu verișoara sa, Eleonora de Garzia de Toledo, pe care a acuzat-o de adulter și a strangulat-o cu o lesa de câine, în iulie 1576, la Villa Medici de la Cafaggiolo. De asemenea, l-a închis și apoi l-a ucis pe amantul ei, Bernardino Antinori.

La sfârșitul anului 1577, s-a retras la curtea Spaniei până la sfârșitul anului 1578. În timpul șederii sale, și-a câștigat reputația de risipitor și desfrânat. A plecat din Toscana în octombrie 1579 pentru a aduce trupele italiene în Spania și să le conducă în timpul misiunii în Portugalia. A rămas în Lisabona până la sfârșitul anului 1582.

Corespondențele sale dovedesc că a avut mari probleme cu banii. S-a întors în Italia în 1584 pentru a cere fraților săi să-i acopere datoriile, însă aceștia l-au refuzat spunându-i că trăiește alături de o femeie cu o reputație proastă. Membrii familiei Medici au încercat să aranjeze o altă căsătorie pentru Pietro. În iulie 1586 acesta s-a reîntors în Spania, unde a continuat să acumuleze datorii. S-a reîntors în Italia în 1587, după moartea fratelui său Francesco.

Căsătoria sa cu Dona Beatriz de Lara, fiica lui Manuel de Menezes, Duce de Vila Real, a avut loc în anul 1593 însă nu a reușit să-și stabilizeze problemele economice și emoționale. Pietro a continuat să-și vadă amanta, Antonia de Carvajal care i-a născut cinci copii nelegitimi. A mai avut un copil nelegitim cu Maria della Ribera.

A continuat să-i scrie fratelui său, Ferdinando I, cerând o parte din averea sa pentru a-și plăti datoriile. Pietro a murit îngropat în datorii, înainte de a împlini vârsta de 50 de ani. După moartea sa, copii neleigitimi au fost aduși în Florența. Pietro a fost înmormântat la Mănăstirea de la Santissima Trinidad din Madrid. Trupul său a fost adus mai târziu în Florența și a fost îngropat lângă Cosimo II de' Medici.