Pierluigi Pairetto

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Pierluigi Pairetto (Torino, 15 iulie 1952) este un arbitru de fotbal italian.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Arbitru[modificare | modificare sursă]

La Campionatul European de Fotbal 1992 a regizat reuniunii Țările de Jos-Germania, a castigat 3-1 de Orange, și clasic Campionatul Mondial de Fotbal 1994 - cel mai greu conflict al sau ca arbitru a fost meciul din optimi România vs Argentinei, în Los Angeles.

La Campionatul European de Fotbal 1996 a regizat reuniunii Scoția-Anglia, a castigat 2-0 de britanici, și finală Republica Cehă-Germania, a avut loc la Stadionul Wembley din Londra și sa încheiat cu victoria germanilor 2-1.

În mai bine de arbitrul, a jucat un rol major în arena internațională, care au fost luate în considerare cele'90 de permanență în Top Ten (Nr.2 in lume in 1996) la nivel mondial de arbitri IFFHS.

avut recent o mare recunoaștere internațională, deoarece a fost adaugat in locul 7 (cum ar fi slovaca Lubos Michel) dintre cei mai buni arbitri din istorie cu IFFHS în clasament la sfârșitul anului 2008.

Denumirea[modificare | modificare sursă]

După o carieră ca un arbitru în 1998 a fost numit tribunal, mai întâi în Serie C între 1998 și 1999, apoi în Serie A, cu Paolo Bergamo între 1999 și 2005. Acesta a fost între 2002 și 2006, vicepreședinte al Comitetului de Arbitri al UEFA (italiană prima).

El a deținut poziția de italian vicepreședinte al UEFA, arbitrii Comitetului până în vara anului 2006, când sa descoperit că a fost în contact telefonic permanent cu Juventus director executiv Luciano Moggi cu privire la care arbitrii vor fi selectate pentru Juventus UEFA Champions League de iluminat. Ca urmare a implicării sale în acest scandal , el a primit inițial o interdicție de doi ani și șase luni de la fotbal, deși acest lucru a fost mai târziu a crescut la trei ani și jumătate.