Paul Joseph Watson

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Paul Joseph Watson
Paul Joseph Watson.jpg
Watson în 2013
Date personale
Născut (35 de ani)
Sheffield, Anglia
Naționalitate Englez
Cetățenie britanică
Ocupație scriitor, editor, YouTuber
Activitate
Alte nume PJW
Ani de activitate 2002–prezent
Patronaj Alex Jones
Prezență online
Alex Jones și Paul Joseph Watson

Paul Joseph Watson (n. 24 mai 1982), de asemenea, cunoscut și sub numele PJW, este o personalitate de media alternativă de pe YouTube, gazdă radio, scriitor și teoretician englez.[1][2][3] Acesta este „Editor-at-Large” al Infowars.com, o publicație online de dreapta, care de asemenea promovează teorii de conspirație despre politica americană și cea internațională. PJW este, de asemenea, și un colaborator la talk-show de radio The Alex Jones Show, unde ocazional fie găzduiește sau co-găzduiește cu gazda radio și teoreticianul american Alex Jones.

Watson este de asemenea un YouTuber popular, canalul său cu un conținut conservator și libertarian, având peste 1 milion de abonați (în august 2017).[4]

Poziție politică[modificare | modificare sursă]

Watson a fost descris ca unul dintre „comentatorii de dreapta din era digitală”.[5] El sa auto-descris anterior ca un libertarian și la sprijinit pe Ron Paul în alegerile prezidențiale din SUA din 2012. Într-un tweet din 2016, el a menționat că nu se mai considera libertarian pentru că Gary Johnson „făcuse din termenul libertarian – o stânjenire”.[6] Într-un post pe Facebook, în noiembrie 2016, Watson sa descris ca membru al „noii drepte” pe care o consideră a fi diferită de alt-right („dreapta alternativă”).[7] Watson s-a mai referit la sine ca un conservator și consideră conservatorismul modern ca o mișcare contra-culturală.[8]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Britain’s extremist bloggers helping the ‘alt-right’ go global, report finds. https://www.theguardian.com/uk-news/2017/feb/11/how-britains-extremist-bloggers-helped-the-alt-right-go-global. Accesat la 16 februarie 2017. 
  2. ^ The alt-right’s take on Clinton’s speech: Botched, but legitimizing. https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2016/08/28/the-alt-rights-take-on-clintons-speech-botched-but-legitimizing/. 
  3. ^ UGC and Social News team. „Alt-right editor challenges journalists to visit Sweden. http://www.bbc.com/news/world-europe-39033165. 
  4. ^ Profilul lui PJW la SocialBlade.com
  5. ^ Examining the Right Wing British Blowhards Using YouTube to 'Prove Everybody Wrong' - VICE. http://www.vice.com/en_uk/read/weird-british-conservative-commentators. 
  6. ^ Lynch, Conor (23 decembrie 2016). „Donald Trump and the libertarians: Why have so many people who claim to love freedom embraced a strongman?. http://www.salon.com/2016/12/23/donald-trump-and-the-libertarians-why-have-so-many-people-who-claim-to-love-freedom-embraced-a-strongman/. 
  7. ^ Pearce, Matt. „The 'alt-right' splinters as supporters and critics agree it was white supremacy all along. http://www.latimes.com/nation/la-na-alt-right-analysis-20161121-story.html. 
  8. ^ Walter, Damien (18 februarie 2017). „There's a very simple reason why the alt-right is not the new counterculture. http://www.independent.co.uk/voices/alt-right-counter-culture-conservativism-trump-fake-news-trump-a7583286.html. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]