Paul De Keersmaeker

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Paul De Keersmaeker
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Kobbegem⁠(d), Asse, Flandra, Belgia[1] Modificați la Wikidata
Decedat (93 de ani)[2] Modificați la Wikidata
Cetățenie Belgia Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiStrasbourg
Bruxelles Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Catolică din Leuven  Modificați la Wikidata
Partid politicChristelijke Volkspartij[*][[Christelijke Volkspartij (former political party in Belgium)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiiprix Vlerick[*][[prix Vlerick |​]]  Modificați la Wikidata

Paul, Baron De Keersmaeker (n. , Kobbegem⁠(d), Asse, Flandra, Belgia – d. [2]) a fost un om de afaceri și politician belgian, președinte al PA Europa.[3]

Educație[modificare | modificare sursă]

De Keersmaeker a obținut un doctorat în drept și o diplomă de licență ca notar la Katholieke Universiteit Leuven.

Carieră[modificare | modificare sursă]

De Keersmaeker și-a început cariera profesională ca manager al fabricii de bere al familiei De Keersmaeker NV din Kobbegem. Din 1959 până în 1985 a fost primar al orașului Kobbegem/Asse⁠(d), iar din 1968 până în 1992 a fost membru al Parlamentului Belgian. Din 1974 până în 1981 a fost membru al Parlamentului European, iar din 1981 până în 1992 membru al Guvernului Federal Belgian în calitate de secretar de stat pentru afaceri europene și agricultură.

S-a alăturat companiei Interbrew ca membru al Consiliului în 1992 și a fost numit președinte în 1994. [4] În plus, a fost președinte al Domo, Nestlé Belgilux și WDP și vicepreședinte al Euler-Cobac și director al Tractebel, Iris și Afinia Plastics.

Când mandatul său de președinte al Interbrew a expirat în aprilie 2001, a fost numit președinte de onoare. A fost, de asemenea, președinte de onoare al KBC Bank, al Federației Industriei Alimentare și al Confederației Berarilor Belgieni.

Între 1992 și 1998, De Keersmaeker a fost președintele al Confederației Berarilor Belgieni și al Federației Belgiene a Industriei Alimentare, precum și membru al Comitetului de conducere al Federației Întreprinderilor din Belgia.

De Keersmaeker a fost președinte de onoare al mesei rotunde europene pentru afaceri din Canada [5] și președinte al Fundației Europalia International. În 2002, a primit premiul Vlerick .

A fost președinte de onoare al companiei de afaceri publice și comunicații din Bruxelles PA Europe și președinte de onoare al Fundației Public Advice International. El a fost succedat de actualul președinte al PA, fostul prim-ministru belgian Mark Eyskens⁠(d). [6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Paul De Keersmaeker | Vlaams Parlement (în neerlandeză), , accesat în  
  2. ^ a b https://m.gva.be/cnt/dmf20221217_95104275  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ „PA Europe is a government relations and public affairs group providing political and communication strategy development and implementation, political intelligence and lobbying”. Pa-europe.com. Accesat în . 
  4. ^ Bertrams, Kenneth; Marmol, Julien Del; Geerts, Sander; Poelmans, Eline (). Becoming the World's Biggest Brewer: Artois, Piedboeuf, and Interbrew (1880–2000) (în engleză). Oxford University Press. ISBN 978-0-19-256435-1. 
  5. ^ „CERT”. Canada-europe.org. Accesat în . 
  6. ^ „The Public Advice International Foundation (PA International) was established in 2004”. Pa-international.org. Accesat în .