Pac-Man

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pac-Man
PacMan.png
Dezvoltator(i) Namco
Distributor(i) Namco, Midway
Designer(i) Tōru Iwatani – proiectantul jocului
Shigeo Funaki (舟木茂雄) – programator
Toshio Kai (甲斐敏夫) – muzică și sunet
Compozitor(i) Toshio Kai
Platformă Arcade
Dată lansare
  • JAP 22 mai 1980
  • AN octombrie 1980
Genuri Labirint
Ratinguri ESRB: E
OFLC: G

Pac-Man (パックマン Pakkuman?) este un joc arcade dezvoltat de compania Namco. A fost lansat în 1980, și a devenit imediat un hit.

Descrierea jocului[modificare | modificare sursă]

În Pac-Man, jucătorul trebuie să-l facă pe Pac-Man, un disc galben, să se miște de-a lungul unui labirint. Scopul este să mănânce toate biluțele încercând în același timp să nu fie prins de fantome/monștri. Pentru puncte bonus, fructele care apar pot fi de asemenea mâncate. Când Pac-Man înghite o bilă albă, fantomele capătă culoarea albastră și pot fi de asemenea înghițite. Chiar dacă jocul are 256 de stagii, ultimul nivel nu poate fi terminat datorită unei probleme apărute la crearea jocului.

În Japonia jocul este numit Puck Man. Sunt câteva urmări datorate jocului. Hanna-Barbera a realizat un show TV animat ce a fost difuzat de ABC la începutul anilor 1980. Jocul a făcut de asemenea parte din Muzeul Namco al jocurilor.

Valoarea în puncte a fructelor[modificare | modificare sursă]

Valorile sunt următoarele: cireșele valorează 100 de puncte, zmeura este 300 de puncte ( în Ms. Pac Man, o continuare la pac man aceasta valorează 200 de puncte), portocalele sunt 500 de puncte, merele 700 de puncte, pepenele valorează 1000 de puncte, Nava Intergalactică valorează 2000 de puncte, becul 3000 de puncte iar cheia valorează 5000 de puncte (valoarea navei,becului și cheii îl va ajuta pe jucător când mai are doar o viață sau niciuna).

Note[modificare | modificare sursă]