Otto al II-lea de Suabia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Otto (d. 1047), membru al dinastiei Ezzonizilor a fost conte palatin de Lotharingia ca Otto I (între 10341045), iar apoi duce de Suabia ca Otto al II-lea de la 1045 până la moarte, precum și conte în Deutz și Auelgau începând din 1025. De asemenea, el a fost protector (Vogt) al abației Brauweiler, care fusese întemeiată de părinții săi.

Otto era fiul lui Ezzo cu Matilda (fiică a împăratului Otto al II-lea),[1].

În 1034, tatăl lui Otto, contele palatin Ezzo, a murit. Dat fiind că și fratele mai mare al său, Liudolf murise încă din 1031, Otto a fost cel care a succedat în poziția de conte palatin. În 7 aprilie 1045, Henric al III-lea, regele Germaniei și de asemenea duce de Suabia, a oferit acest din urmă titlu tot lui Otto. În schimb, Otto a renunțat la titlul de conte palatin, care urma să fie conferit vărului său, Henric. De asemenea, teritoriile sale din Kaiserswerth și Duisburg au fost transmise coroanei.

Căsătorie și copii[modificare | modificare sursă]

Otto s-a căsătorit cu o fiică a contelui Ugo al VI-lea de Egisheim. Una dintre fiicele sale, Richenza (n. cca. 1025 –d. 1083), care s-a căsătorit mai întâi cu Herman, conte de Werl, iar apoi cu Otto de Nordheim. O altă fiică, Hildegarda, s-a căsătorit cu Frederic de Büren, având ca fiu pe viitorul Frederic I de Suabia.[2]

În 1047, Otto a murit pe neașteptate în castelul său, Tomburg, pe când pregătea o campanie imperială împotriva unei invazii a contelui Balduin al V-lea de Flandra. El este înmormântat în abația Brauweiler. În 1048, împăratul l-a ales pe Otto de Schweinfurt pentru a-i succede ca duce de Suabia.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "The Konradiner", p. 100, Retrieved 21 oct 2009.
  2. ^ Stuart, Roderick W. Royalty for Commoners, The Complete Known Lineage of John of Gaunt, Son of Edward III, King of England, and Queen Philippa. Fourth Edition. Baltimore: Genealogical Publishing Company, 2002.