O Século

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

O Século
Informații generale
ȚaraPortugalia Portugalia
Tipcotidian
Data fondării8 iunie 1880
Limbăportugheză
Încetarea apariției12 februarie 1977
SediuPalácio dos Viscondes de Lançada, Lisabona
Prezență online

O Século (însemnând Secolul în traducere în limba română) a fost un cotidian portughez publicat în Lisabona (Portugalia) din 1881 până în 1977.

Istoria și profilul[modificare | modificare sursă]

O Século a fost publicat prima dată pe 4 ianuarie 1881.[1] Fondatorul său a fost Sebastiao de Magalhães Lima,[1] care a studiat dreptul la Universitatea din Coimbra. Ziarul fondat de el a fost un cotidian major al Portugaliei și un mare rival al cotidianului Diário de Notícias.

O Século a fost deținut de Sociedade Nacional de Tipografia înainte de Revoluția Garoafelor din 1974.[2] Ziarul și-a încetat apariția pe 3 februarie 1977.[1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Jorge Braga de Macedo (). „Newspapers and Democracy in Portugal: The Role of Market Structure”. În Kenneth Maxwell. The Press and the Rebirth of Iberian Democracy. Westport, CT: Greenwood Press. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Helena Sousa (). „Portuguese Media: New Forms of Concentration” (Conference paper). University of Minho. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor)