No One (cântec de Alicia Keys)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
No One
No-one-alicia-keys.jpg
Disc single de Alicia Keys
De pe albumul As I Am
Lansare Statele Unite ale Americii 11 septembrie 2007
Înregistrare 2006 — 2007
Gen R&B, soul, jazz
Durată 4:13 (album)
4:06 (radio)
Casă de discuri J Records
Producător Alicia Keys, Kerry "Krucial" Brothers, Dirty Harry
Cronologie – Alicia Keys
Every Little Bit Hurts
(2006)
No One Like You'll Never See Me Again
(2007)
Alte informații
  • No One
    Primul single extras de pe albumul As I Am. Este cel mai cunoscut single al materialului As I Am, obținând locul 1 în S.U.A., Elveția și Ungaria, dar și clasări de top 10 în majoritatea clasamentelor unde a activat.
  • Probleme în ascultarea fișierului? Consultați pagina de ajutor.

No One este primul disc single extras de pe albumul As I Am, al cântăreței de origine americană, Alicia Keys. Data oficială a lansării sale a fost pe 11 septembrie 2007. Cântecul a devenit cel de-al treilea șlagăr al interpretei clasat pe prima poziție în ierarhia Billboard Hot 100 și cel de-al cincilea în lista Hot R&B/Hip-Hop Songs.[1] Șlagărul „No One” a fost desemnat câștigător la categoriile „Cea mai bună interpretare R&B” și „Cel mai bun cântec R&B”, la Gala Premiilor Grammy 2008.[2]

Într-un interviu acordat MTV News Canada Alicia a spus despre cântec că: " vorbește despre felurile în care poate evolua o relație și despre lucrurile din jurul nostru care ne distrag atenția și nu ne lasă să ne concentrăm asupra ceea ce este important: iubirea"[3]. Cântecul a putut fi auzit pentru prima oară în luna august, când Alicia l-a introdus pe site-ul său oficial, pentru a putea fi ascultat însă data oficială a lansării a fost pe 11 septembrie.

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Din cauza difuzării masive la posturile radio, melodia a câștigat prima poziție în topurile din America, devenind astfel cel de-a cincelea single al Aliciei care a atins această poziție în cadrul topului Billboard 100. În Europa cântecul a evoluat bine, obținând poziții bune în topuri.[4]

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclipul oficial a fost produs de către Justin Francis și a avut premiera pe data de 24 septembrie în cadrul emisiunii 106 and Park. În prima parte a acestuia Alicia cântă alături de trupa sa, fiind aflați într-o cameră complet argintie, apoi ea este surprinsă cântând la un pian, în ploaie, iar în final ea ajunge la o petrecere unde dansează și cântă alături de invitați.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en ca.reuters.com. „Pulsul clasamentelor”. Accesat în . 
  2. ^ en mtv.com. „Lista câștigătorilor de la Premiile Grammy 2008”. Accesat în . 
  3. ^ Staff. "Știrile MTV de după-amiază-interviu cu Alicia Keys.". Știrile MTV Canada. 1 octombrie 2007.
  4. ^ USA Today: Alicia Reușește!