Unbreakable (cântec de Alicia Keys)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Unbreakable
Disc single de Alicia Keys
LansareStatele Unite ale Americii 13 septembrie 2005
Înregistrare4 iulie 2005
GenR&B, soul, jazz
Durată4:34 (album)
4:14 (radio)
Casă de discuriJ Records
TextierAlicia Keys  Modificați la Wikidata
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorAlicia Keys, Kanye West, Harold Lilly, Garry Glenn
Cronologie – Alicia Keys
Karma
(2004)
Unbreakable Ghetto Story
(2006)
Alte informații

Unbreakable este primul disc single extras de pe albumul în concert, al cântăreței de origine americană, Alicia Keys. A fost lansat în luna octombrie. Fiind susținut de o campanie de promovare adiacentă, cântecul a câștigat poziția cu numărul treizeci și patru în ierarhia Billboard Hot 100.[1] Unbreakable a reprezentat o dezamăgire din punct de vedere al clasării în topuri, deoarece este primul single de după How Come You Don't Call Me care a ratat topul 20 în cadrul Billboard pop 100, dar a fost un mare succes în topul Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs, unde a atins poziția cu numărul patru.

Producere[modificare | modificare sursă]

La producerea acestuia au contribuit Kanye West, Harold Lilly, Garry Glenn și Alicia însăși. Acest single are o parte instrumentală complexă, incluzând diverse instrumente muzicale.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Pentru acest single există două videoclipuri oficiale. Prima versiune este o parte din DVD-ul Unplugged, în care Alicia cântă această melodie, iar în cea de-a doua versiune Keys este surprinsă într-o suburbie în care începe să cânte această piesă alături de formația sa. În acest clip sunt surprinse și problemele unui colectiv format din oameni de culoare.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en allmusic.com. „Poziții ocupate în clasamentele de specialitate — discuri single din era «Unplugged»”. Accesat în .