Like You'll Never See Me Again

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Like You'll Never See Me Again
Disc single de Alicia Keys
LansareStatele Unite ale Americii 26 noiembrie 2007
Înregistrare2006 — 2007
GenR&B, soul, jazz
Durată5:15 (album)
4:07 (radio)
Casă de discuriJ Records
TextierAlicia Keys  Modificați la Wikidata
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorAlicia Keys, Kerry "Krucial" Brothers
Cronologie – Alicia Keys
No One
(2007)
Like You'll Never See Me Again Teenage Love Affair
(2008)
Alte informații

Like You'll Never See Me Again este cel de-al doilea disc single extras de pe albumul As I Am, al cântăreței de origine americană, Alicia Keys. Beneficiind de promovare adiacentă lansării, cântecul s-a bucurat de succes moderat în țările vorbitoare de limba engleză,[1][2] sporind popularitatea albumului de proveniență.[3]

Scris și produs de către Keys și Kerry Brothers, Jr. el are influențe puternice ale muzicii soul și R&B. Melodia a putut fi ascultată pentru prima data la postul radio WVEE, din Atlanta pe data de 25 octombrie a anului 2007. Keys a interpretat piesa în cadrul emisiunii Good Morning America pe 14 noiembrie, 2007.

Like You'll Never See Me Again a fost nominalizat la două categorii în cadrul premiilor NAACP Image la categoriile Cel mai remarcabil videoclip și Cea mai remarcabilă melodie. În luna ianuarie a anului 2008, piesa a fost folosită pe fundalul unor reclame ale telenovelei All My Children.

Clasamente[modificare | modificare sursă]

În S.U.A. single-ul a dobândit un succes masiv, reușind să câștige poziți importante în topurile de specialitate din această țară. În cadrul topului Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs, după șase săptămâni de la debut, a câștigat cea de-a doua poziție, pentru ca săptămâna următoare să atingă maximul, detronând melodia No One (single-ul anterior al lui Keys). În Europa, piesa a câștigat poziți variate în topuri.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclipul filmat pentru această melodie a fost produs de către Diane Martel, iar actorul/rapper-ul Common a jucat rolul iubitului lui Keys. Acesta este implicat într-un grav accident rutier și este surprins fiind transportat de urgență la spital. În acest timp sunt arătate cadre în care este surprinsă relația celor doi. Clipul a avut premiera pe data de 13 noiembrie în cadrul emisiunii Total Request Live.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en allmusic.com. „Poziții ocupate în clasamentele de specialitate — discuri single din era «As I Am»”. Accesat în . 
  2. ^ en billboard.com. „Alicia Keys anunță următorul single și următorul album”. Accesat în . 
  3. ^ en acharts.us. „Evoluția albumului As I Am în clasamentele de specialitate”. Accesat în .