NTV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
NTV
НТВ
NTV logo 2003.svg
Data lansării10 octombrie 1993
ProprietarMedia Most (1993–2001)
Gazprom Media (2001–prezent)
Format imagine576i 16:9 (SDTV) — pentru emiterea digitală
14:9 — antene analogice
1080i (HDTV) din 10 octombrie 2013
ȚarăRusia Rusia
Limbărusă
AcoperireRusia, globală (prin ”NTV Mir”)
Partajat cuTNT, Comedy TV, STV
Prezență online
http://ntv.ru/

NTV (rusă НТВ) este un canal de televiziune rusesc. A fost lansat pe 10 octombrie 1993 și are sediul la Centrul Tehnic "Ostankino" aflat lângă Turnul de Radio si Televiziune "Ostankino", Moscova. Este retransmis parțial în Republica Moldova de canalul TV7. Emite pe teritoriul Rusiei, iar prin intermediul canalului TV ”NTV Mir” emite și în CSI, Țările Baltice, Europa de Vest, Orientul Apropiat, Statele Unite, Canada, Israel, Australia, Noua Zeelandă și Oceania.

Alături de Rossia 24 și Pervîi Kanal, NTV a fost interzis în Ucraina pentru că ar alimenta separatismul cu ajutorul unor informații părtinitoare.[1]

NTV Plus[modificare | modificare sursă]

Compania de televiziune prin satelit NTV-Plus a fost înființată în 1996 și a devenit una dintre primele rețele rusești de difuzare prin satelit. Inițial prezenta patru canale ("Cinema", "Lumea cinematografiei", "Sport", "Muzică"), mai târziu rețeaua a început să difuzeze programe pe canalele Discovery, Eurosport, Fox Kids și alte canale TV celebre. În prezent, "NTV-Plus" include câteva sute de canale.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]