Mohammed Assaf

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mohammed Assaf
Date personale
Născut (34 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Misratah, Libia Modificați la Wikidata
Cetățenie Palestina Modificați la Wikidata
Religieislam Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba arabă Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeAsaroukh, Andaleeb Palestine, Assaf Hilm Falastine  Modificați la Wikidata
StudiiUniversity of Palestine[*][[University of Palestine (private university in Palestina)|​]]  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Mohammad Assaf (în arabă محمد عساف; n. , Misratah, Libia) este un cântăreț palestinian născut la 1 septembrie 1989 în Misrata (Libia). Cântăreața pop populară care a câștigat al doilea sezon al Arab Idol, difuzată de rețeaua de MBC, a primit porecla Asaroukh, care înseamnă "The Rocket", de către cântărețul libanez Ragheb Alama. În 2013, a fost numit Ambasador al Bunăvoinței pentru Pace de către Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutoare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA). El a fost numit și ambasador al culturii și artei de către guvernul palestinian, iar președintele palestinian Mahmud Abbas ia oferit o poziție cu "statut diplomatic".

Biografie[modificare | modificare sursă]

Membru al Siblings Mohammed Assaf sa născut în Misrata, Libia. necesare] părinților palestinieni. Familia mamei sale (profesor de matematică) provine din satul Bayt Daras, distrus de armata israeliană în 1948; familia tatălui său este din Beersheba. El a trăit în Misrata până în 1993, când părinții săi s-au mutat în Gaza în tabăra de refugiați Khan Younis, unde a urmat școala primară UNRWA. El a câștigat primul titlu al celui de-al doilea sezon al emisiunii TV-real-TV australian Idol, difuzată pe MBC 1 în 2013 [1]. Transmițându-și victoria, Al Jazeera English la intervievat în Doha, Qatar în timpul turneului său și a dedicat un întreg episod al programului Inside Story, detaliind cursul Assaf prin Arab Idol. El a fost descris ca "cântăreața de nunți din Gaza care a crescut într-o tabără de refugiați și a devenit o stea internațională și un erou palestinian. El a fost poreclit "Asaroukh" ("Rocket") de către solistul libanez Ragheb Alama, membru al juriului Arab Idol. Assaf a fost numit Ambasador al Bunăvoinței pentru Pace de către Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutoare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) [3], oferindu-i un pașaport diplomatiGuvernul palestinian la numit, de asemenea, "ambasador al culturii și artelor. Pe rețelele sociale, el a fost comparat cu cântăreața egipteană Abdel Halim Hafez al assad.

Carieră[modificare | modificare sursă]

În 2014, la MTV Europe Music Awards, a primit premiul celui mai bun artist din Orientul Mijlociu (e).

Un film care a cronologic povestea lui Mohammed Assaf a fost lansat în septembrie 2015: cântărețul din Gaza, regizat de Hany Abu-Assad.

În 2017, Mohammed Assaf a lansat Baddek Enayah cu Gente de Zona.

În 2018, Mohammed Assaf a lansat un duet cu Massari, Roll With I.

În septembrie 2018, Mohammed Assaf a lansat titlul Makanak Khaly.

În 2019, Mohammed Assaf părăsește Besaraha.

În septembrie 2019, Mohammed Assaf a lansat Kermalak Enta.

Discografia[modificare | modificare sursă]

Albume[modificare | modificare sursă]

Singles[modificare | modificare sursă]

Confidențialitate[modificare | modificare sursă]

Mohammed Assaf a fost angajat cu jurnalistul palestinian Lina Qishawi de la sfârșitul lunii septembrie 2015 până în februarie 2016. El a dezvăluit recent într-un interviu că și-a dat seama că relația sa cu jurnalistul nu mai era "imaginabilă" au luat "căi diferite", adăugând că relația lor "nu a funcționat". Pauza finală a fostului cuplu a fost formalizată prin rețeaua socială Facebook de către cei doi implicați.

  1. ^ a b Gaza through an ‘Arab Idol’s’ eyes (în engleză), Al Arabiya[*][[Al Arabiya (Saudi domestic and international television broadcaster)|​]], accesat în