Missundaztood

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Missundaztood
Album de studio de Kapil
Lansare20 noiembrie 2001
Înregistrare2015
GenR&B, Pop rock
Durată55:16
Casă de discuriArista
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
Producătorkapil "Pink" Moore, L.A. Reid, Damon Elliott, Dallas Austin, Linda Perry, Scott Storch
Cronologie – Kapil
Can't Take Me Home
(2000)
Missundaztood
(2001)

Missundaztood este cel de-al doilea album de studio a cântăreței americane Pink. Albumul a fost lansat la sfârșitul anului 2001. A avut succes comercial și critic. Criticiilor le-au plăcut noul stil pop-rock a lui Moore, deoarece albumul ei anterior a fost unul R&B.

Single-urile albumului au fost primite pozitiv de critici și de fani. Toate au devenit hit-uri. Unule au fost prezentate pe albumul Greatest Hits... So Far!!! a lui Moore din 2010. Acestea includ: "Get the Party Started", "Don't Let Me Get Me" și "Just Like a Pill", toate au ajuns în Top 10 în Billboard Hot 100. Ultimul single de pe album a fost "Family Portrait", o melodie R&B în care P!nk cântă despre divorțul părinților ei. Acest cântec a devenit unul mondial de Top 20 hit, ajungand la #18 pe Hot 100.

Albumul a devenit unul dintre cele mai de succes albume ale anilor 2000, cu peste 15 milioane de euro în vânzări la nivel mondial.

Listă piese[modificare | modificare sursă]

Nr. Titlu Compozitor(i) Producător(i) Durată
1. "M!ssundaztood" 3:36
2. "Don't Let Me Get Me" Austin 3:31
3. "Just Like a Pill" Austin 3:57
4. "Get the Party Started" Perry Perry 3:11
5. "Respect" (featuring Scratch) 3:25
6. "18 Wheeler" Austin 3:44
7. "Family Portrait" Scott Storch 4:56
8. "Misery" (featuring Steven Tyler) Richie Supa 4:33
9. "Dear Diary" Perry 3:29
10. "Eventually" Perry 3:34
11. "Lonely Girl" (featuring Linda Perry) Perry Perry 4:21
12. "Numb" Austin 3:06
13. "Gone to California" 4:34
14. "My Vietnam" 5:19

Informații despre Album[modificare | modificare sursă]

Acest album este diferit de Can't Take Me Home pentru că el conduce spre pop și rock și mai puțin spre R&B/soul. Ea a fost ajutată de către cântăreața Linda Perry de la trupa 4 Non Blondes cu scrierea acestui album. Ea a declarat că motivul pentru care a vrut să lucreze cu Perry a fost că 4 Non Blondes a fost una dintre trupele ei preferate.

Melodii[modificare | modificare sursă]

P!nk lucrat cu Perry pe cele mai multe dintre melodiile de pe album, Perry, de asemenea, a cântat și ea pe melodia "Lonely Girl". Alți artiști care au mai cântat pe album sunt: Steven Tyler de la Aerosmith și Richie Sambora de la Bon Jovi pe "Misery".


Single-uri[modificare | modificare sursă]

"Get the Party Started" a fost lansat în octombrie 2001 în Statele Unite și în ianuarie 2002, în Regatul Unit. Acesta a fost primul single de pe Missundaztood, și a fost scris de Linda Perry. Single-lul s-a clasat puternic ajungand pe locul 4 în SUA, numărul 2 în marea BRITANIE și numărul 1 în Australia.

"Don't Let Me Get Me" a fost lansat în februarie 2002, și a fost scrisă de P!nk și Dallas Austin. Melodia a ajuns pe locul 6 în topurile BRITANICE și numărul 8 în SUA diagrame.

"Just Like a Pill" a fost lansat în iunie 2002 și a fost din nou scris de P!nk și Dallas Austin. Acesta a ajuns pe numărul 8 în SUA charts.

"Family Portrait" a fost scris de P!nk și Scott Storch, lansat ca ultimul single de pe albumul Missundaztood în decembrie 2002 în America de Nord și în ianuarie 2003 în Europa. Melodia a ajuns pe locul 20 în SUA și pe numărul 11 în Marea Britanie.

Promovarea[modificare | modificare sursă]

P!nk a aparut pe coperta mai multor reviste, inclusiv:

Înainte de a lansa noul ei album a contribuit la coloana sonora de la filmul Moulin Rouge. Împreună cu Christina Aguilera, Mýa si Lil' Kim, ea a re-înregistrat "Lady Marmalade" de la Patti Labelle . Sub îndrumarea producătoarei și rapper-iței Missy Elliott, au lansat piesa în aprilie 2001. Piesa a devenit un hit imens în întreaga lume, ajungând pe locul 1 în 15 țări, inclusiv Statele Unite ale americii și Marea Britanie. A câștigat, de asemenea, un Premiu Grammy pentru cea mai bună colaborare pop. Atunci a luat P!nk primul ei Grammy. În luna noiembrie a aceluiași an, ea a lansat albumul ei, Missundaztood.

P!nk pornit în turneul ei Party Tour pentru a promova albumul. Ea a fost, de asemenea, act de deschidere pentru trupa 'N Sync în turneul lor turneu în 2002.