Get the Party Started

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
„Get the Party Started”
Disc single de Pink
de pe albumul Missundaztood
Față B"Get the Party Started (Sweet Dreams)"
Lansat9 octombrie 2001
FormatCD single, maxi single
Înregistratiunie 2001
GenDance-pop
Lungime3:11
Casă de discuriArista
CompozitorLinda Perry
ProducătorLinda Perry
CertificăriPlatină (Norvegia, Australia)
Aur (Austria, Germania, Suedia, Elveția)
Cronologie — Pink
"Lady Marmalade"
(2001)
"Get the Party Started"
(2001)
"Don't Let Me Get Me"
(2002)

"Get The Party Started" este un cântec lansat de cântăreața americană P!nk , și a fost primul single de pe al doilea album al ei intitulat Missundaztood din 2001. A devenit un hit internațional și a ajuns în top zece în multe țări. Hitul Get The Party Started a fost cel mai bine vândut cântec al ei în acel moment. Cântecul a fost lansat pe 9 octombrie 2001 a avut recenzii pozitive din partea criticilor și după lansarea single-ului a fost confirmat faptul că P!nk va lansa albumul Missundaztood.

Scrierea[modificare | modificare sursă]

Melodia a fost compusă de către fosta solistă de la formația 4 Non Blondes, Linda Perry. Ea a spus că procesul de compunere a piesei a fost "deci, spre deosebire de mine"; potrivit ei, ea a trecut printr-o fază amuzantă, prin care a învățat cum să programeze tobe.[1] A programat o prima bătaie, a luat o chitară bas, și, în cuvintele ei, "a făcut ce bataie mi-a cerut să fac." Ea a decis să pună " fiecare instrument greșit" în cântec, și, prin urmare, a dobândit un corn de probă. "Am făcut muzica, cântecul mi-a venit prin gând exact cum voiam eu să iasă", a spus ea.[1] Ea a terminat cântecul, prin includerea în piesa "fiecare frază de care ți-ai putut imagina", inainte de a râde de realizarea că ea a scris un potențial hit single și primul ei cântec dance. "Creezi ceva în dormitorul tău sau casa ta, și e doar un joc distractiv pe care îl joc", a spus ea. "Apoi, dintr-o dată, ai auzit melodia aia pe care ai început-o tu în casa ta, și e la radio. E doar ciudat."[1]

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclip-ul a fost regizat de către Dave Meyers în Los Angeles la sfârșitul lunii septembrie 2001. La 1:46 în videoclip, un Steag American este prezentat, un semn de la atacul din 11 septembrie care a luat loc cu doar câteva zile mai devreme. Videoclip-ul folosește o versiune prescurtată a piesei, tăierea ultimul refren, și, de asemenea, tăierea instrumentalelor. Compozitorul piesei, Linda Perry, este văzut ca un barman.

În videoclip P!nk este gata să plece la o petrecere, încercând diferite haine. Una dintre prietenele ei a luat-o de acasă, și ele merg într-o mașină dând din cap. Cu toate acestea, mașina rămâne fără combustibil, așa că ele ies din mașină și fură două skateboard-uri de la doi băieți. P!nk cade de pe skateboard-ul ei pentru că niște oameni dintr-o mașină au fluiert-o. Fetele ajung la club, dar paznicii nu le-au lăsat să intre, astfel pentru a ajunge sus, în club, ele folosesc o schelă și urcă la balconul clubului. În interiorul clubului P!nk își schimbă hainele și începe să se distreze; în final P!nk dansează pe ringul de dans cu alți doi dansatori (Kevin Federline și Georvohn Lambert).

Videoclipul a fost nominalizat în 2002 la MTV Video Music Awards pentru cel mai bun videoclip pop și a câștigat premiile pentru cel mai bun videoclip de fete și pentru cel mai bun videoclip dance.

Remixuri[modificare | modificare sursă]

P!nk a colaborat cu Redman și Rockwilder pentru un remix de "Get The Party Started", folosind elemente de la Eurythmics piesa "Sweet Dreams (Are Made Of These)". Remix-ul a fost lansat ca un single numai în Franța, unde s-a ajuns la numărul patru și a fost certificat cu aur. P!nk a cântat remixul acesta în turneul ei  I'm Not Dead Tour în 2006 și 2007.

Versiuni Cover[modificare | modificare sursă]

 • David Cassidy a interpretat piesa la ca personajul ficțional Vegas jucat de Boone Vincent în "Vegas" episod din serialul Malcolm in the Middle.[2]

Apariții media[modificare | modificare sursă]

 • La începutul anului 2002, P!nk a cloborat cu Bally Total Fitness pentru a promova membrii Bally Total Fitness. Titlul campaniei de publicitate a fost "Get The Party Started", și la începutul anului 2002 au fost mai multe reclame Bally Total Fitness în Statele Unite, care a folosit cântecul lui P!nk.
 • Cântecul a fost folosit de către NBA în perioada sezonulio 2002–2003. Pentru Finala, ABC folosit piesa ca Melodia de intro în 2003.
 • Cântecul a fost difuzat pe Ellen DeGeneres Show , atunci când Paris Hilton a apărut la emisiune o dată.
 • Cântecul a apărut în jocul Pump it UP: PREX 3.
 • Versiunea Shirley Bassey a cântecului este, de asemenea, considerat imnul oficial pentru filmul Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore din 2010.
 • Cântecul a fost făcut disponibil pentru descărcare pe 17 aprilie 2012, pentru a îl cânta în Rock Band 3 în modul de bază și modul PRO pentru utilizarea de chitară / chitară bass, și MIDI compatibil cu kituri electronice de tobe / clapă plus armonii vocale.
 • Cântecul a apărut în cel de-al doilea film TV Daria și la finalul serialului Is It Collage Yet? în timpul petrecerii lui Lindy.
 • Cântecul a apărut în South Park sezonul 18 episodul 2 în episodul Gluten de Ebola.
 • Cântecul a apărut în episodul pilot din The Middle.
 • Piesa a apărut în The Simpsons sezonul 26 episodul 17 în episodul Așteptare pentru Duffman.

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c "Linda Perry, High Priestess of Pop".
 2. ^ „Malcolm in the Middle: Vegas episode on TV.com”. TV.com. Accesat în .