Merck KGaA

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Merck KGaA
TipKommanditgesellschaft auf Aktien[*]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Friedrich Jacob Merck[*]  Modificați la Wikidata
ȚaraGermania  Modificați la Wikidata
Sediu Q21037322[*]
Oameni cheieStefan Oschmann[*][1]
Karl-Ludwig Kley[*][1]  Modificați la Wikidata
IndustrieIndustrie chimică
Industria farmaceutică  Modificați la Wikidata
Angajați56.000  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
facebook
Twitter

Merck KGaA este o companie germană din sectorul farmaceutic și chimic, listată pe Frankfurt Stock Exchange. Merck KGaA este o companie distinctă de Merck & Co., Inc., o fostă subsidiară din Statele Unite. Merck este cel mai mare furnizor mondial de componente în alcătuirea cărora intră cristalele lichide, folosite pentru televizoare, telefoane mobile și laptopuri[2]. Merck este și cea mai mare companie europeană de biotehnologie, după achiziția, în schimbul sumei de 10,3 miliarde euro, a firmei elvețiene Serono, în anul 2006[2].

În mai 2007, Merck KGaA a vândut divizia de medicamente generice grupului american Mylan Laboratories, pentru 4,9 miliarde de euro[3]. La momentul respectiv, divizia de medicamente generice a Merck angaja aproape 5.000 de persoane, și vindea produse în peste 90 de țări[3].

Compania este prezentă și pe piața românească din anul 1997[3].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://www.fiercepharma.com/regulatory/merck-kgaa-tasks-new-ceo-oschmann-company-turnaround  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b Merck, profit operational peste asteptari in T1 din 2008, 24 aprilie 2008, wall-street.ro, accesat la 9 iulie 2010
  3. ^ a b c Merck vinde divizia de medicamente generice, pentru 4,9 mld. euro, 14 mai 2007, wall-street.ro, accesat la 9 iulie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]