Sari la conținut

Continental AG

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Continental AG
TipAktiengesellschaft[*][[Aktiengesellschaft (joint-stock company under German law)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Fondată[2]  Modificați la Wikidata
Țara Germania[1][3]  Modificați la Wikidata
SediuHanovra, Vahrenwalder Strasse 9, 30165
Oameni cheieElmar Degenhart[*][4]
Karl-Thomas Neumann[*][[Karl-Thomas Neumann (Executive Vice-President; President, Europe; Chairman of the Management Boa(...) - General Motors)|​]]
Nikolai Setzer[*][[Nikolai Setzer (German business executive)|​]][5]  Modificați la Wikidata
Industrieindustria automobilistică[1]
bicycle industry[*][[bicycle industry (production, retail and maintainance of bicycles)|​]]
manufacture of rubber tyres and tubes; retreading and rebuilding of rubber tyres[*][[manufacture of rubber tyres and tubes; retreading and rebuilding of rubber tyres (economic activity)|​]][6]
plastics and rubber industry[*][[plastics and rubber industry (industries category of the 20th Century Press Archives)|​]][7]  Modificați la Wikidata
Produseanvelopă  Modificați la Wikidata
Angajați202.763[8]  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Continental AG (din germană de la Continental Aktiengesellschaft) este un concern internațional cu sediul în Germania, producător de componente auto: anvelope, sisteme de frânare, sisteme de control al stabilității, etc. Concernul, cu sediul central în orașul german Hanovra, este pe plan mondial al doilea producător de sisteme electronice de frânare și al patrulea la producția de anvelope[9]. Concernul Continental este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activități extinse în special pe domeniul producției de anvelope, sistemelor de frânare, al controlului dinamicii vehiculului și al senzorilor electronici[9]. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de miliarde de euro în 2009, compania numără aproximativ 138.500 de angajați în 46 de țări ale lumii[10]. În anul 2007 Continental AG avea 85.000 de angajați în peste 100 de fabrici din 27 de țări, iar vânzările grupului au depășit în anul 2006 valoarea de 15 miliarde euro[9].

Preluarea companiei Thermopol[modificare | modificare sursă]

În februarie 2007 Continental AG a preluat compania britanică producătoare de furtunuri pentru răcire din silicon Thermopol International Ltd, prin intermediul subsidiarei ContiTech AG[9]. În 2006 Thermopol a avut vânzări de 45 milioane euro[9]. Compania are peste 500 de angajați în Marea Britanie, SUA, România și Coreea[9]. Societatea este producătoare de furtunuri pentru răcire din silicon în principal pentru autobuze, camioane și industria autovehiculelor[9].

Continental în România[modificare | modificare sursă]

Continental deține opt unități de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași[10]. Deține o fabrică de anvelope la Timișoara, fabricile de componente industriale Contitech Timișoara, PHX Romania și Phoenix Unio la Carei, în județul Satu Mare, și uzina de componente auto Continental Automotive Products la Sibiu[11]. Produce la Timișoara tubulaturi pentru sistemele de aer condiționat auto și curele de transmisie, iar la Carei, furtunuri de răcire[9]. Până la sfârșitul anului 2009 Concernul Continental a investit peste 370 de milioane de euro în activitățile din România[10]. În octombrie 2010 Continental avea 8.300 de angajați în România, din care 1.600 în Timișoara[10].

Numărul de angajați era în 2007 de 2.700 persoane[9].

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c (PDF) https://www.continental-corporation.com/resource/blob/20142/7cc012ad39ee82db4760bff45ad97ac2/annual-report-2016-data.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ http://www.continental-corporation.com/www/portal_com_de/themen/ir/aktie/q_a_aktie_de.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 3. ^ https://www.continental-tire.jp/car https://www.continental.com/ja-jp/, https://www.continental-tire.jp/car Verificați valoarea |url= (ajutor)  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 4. ^ https://www.continental.com/en/press/press-releases/elmar-degenhart/ https://www.continental.com/en/company/corporate-governance/executive-board/nikolai-setzer-46050, https://www.continental.com/en/press/press-releases/elmar-degenhart/ Verificați valoarea |url= (ajutor)  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ https://www.continental.com/en/press/press-releases/executive-board-1/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 6. ^ Continental Gummi-Werke AG, 20th Century Press Archives, accesat în  
 7. ^ Continental Gummi-Werke AG, 20th Century Press Archives, accesat în  
 8. ^ https://www.boerse-frankfurt.de/equity/continental-ag/key-data, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 9. ^ a b c d e f g h i ContiTech AG a achizitionat compania britanica Thermopol International Ltd, 2 Februarie 2007, wall-street.ro
 10. ^ a b c d Continental a produs 90 de mil. de anvelope la Timișoara, 22 octombrie 2010, wall-stret.ro
 11. ^ Romania urca profitul grupului Continental, 4 noiembrie 2005, wall-street.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Continental AG