Little Mix

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Little Mix
LittleMix15.jpg
Little Mix la Premiile Teen Choice 2013. De la stânga la dreapta: Perrie Edwards, Jade Thirlwall, Jesy Nelson și Leigh-Anne Pinnock.
Date personale
OrigineRegatul Unit
Gen muzicalPop, R&B, hip hop
Ani de activitate2011–prezent
Case de discuriSyco, Columbia
Colaborare cufinaliste The X Factor 2011, Missy Elliott, Demi Lovato, Cher Lloyd, Fifth Harmony, Sean Paul
Membri
Perrie Edwards
Jesy Nelson
Leigh-Anne Pinnock
Jade Thirlwall
Prezență online

Little Mix este un grup muzical feminin din Regatul Unit format în 2011, în a cărui componență intră Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock și Jade Thirlwall.[1] Grupul s-a format exclusiv pentru sezonul 8 a The X Factor în 2011 și a devenit primul grup care a câștigat competiția. În urma victoriei, fetele au semnat un contract cu casa de discuri Syco Records a lui Simon Cowell și au lansat o versiune a cântecului „Cannonball” de Damien Rice (cântecul ce le-a adus victoria).

Little Mix și-au lansat albumul de debut DNA la 19 noiembrie 2012. El a intrat în top 5 din 8 țări, inclusiv locul 2 în Regatul Unit și locul 2 în Billboard 200 din Statele Unite. Acest fapt a făcut ca Little Mix să fie primul grup după Pussycat Dolls care a ajuns în top 5 din SUA cu albumul lor de debut, precum și pe cea mai înaltă poziție în SUA obținută de un grup de fete din Regatul Unit, doborând recordul deținut anterior de către Spice Girls, care, cu albumul de debut Spice din 1996 s-a clasat pe locul 5.[2] Începând cu octombrie 2013, Little Mix a vândut peste 5 milioane de single-uri și peste 2,5 milioane de albume în întreaga lume.[3]


Referințe[modificare | modificare sursă]

Premii și realizări
Predecesor:
Matt Cardle
Câștigătorul The X Factor
2011
Succesor:
jorge Blanco si Martina Stoessel