Lista de confirmări ale Senatului Statelor Unite ale Americii pentru Curtea Supremă de Justiție

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Nominalizările judecătorilor pentru Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite ale Americii se fac de către președintele american aflat în exercițiul funcțiunii, se verifică de către Comitetul Judiciar al Senatului și se confirmă de către Senat, cu o majoritate simplă de 50+1, în adunarea sa generală completă (100 de senatori, câte doi pentru fiecare stat al Statelor Unite ale Americii).

Confirmările actualilor membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite ale Americii au fost votate de către Senat, începând cu 1972, după cum urmează:

  • 54 - 45, în 2017, în ziua de 7 aprilie, judecătorul curților de apel din al zecelea circuit (United States Court of Appeals for the Tenth Circuit, 2006–2017), Neil Gorsuch, a devenit judecătorul asociat al Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite. A fost propus de Donald Trump pentru a-l înlocui pe judecătorul asociat Antonin Scalia, care decedase.


Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Sampathkumar, Mythili (). „Brett Kavanaugh confirmed to Supreme Court amid widespread outcry over sexual assault allegations”. The Independent. New York. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

en Site-ul oficial al Comitetul Judiciar al Senatului Statelor Unite ale Americii


Format:Senatul SUA