Lee Miglin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lee Miglin
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Westville⁠(d), Comitatul Vermilion, Illinois, Illinois, SUA Modificați la Wikidata
Decedat (72 de ani) Modificați la Wikidata
Chicago, Illinois, SUA Modificați la Wikidata
Cauza decesuluiomor (înjunghiere cu armă albă[*]) Modificați la Wikidata
Căsătorit cuMarilyn Miglin[*][[Marilyn Miglin (entrepreneur and Home Shopping Network host)|​]] () Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieantreprenor Modificați la Wikidata

Lee Albert Miglin (n. , Westville⁠(d), Comitatul Vermilion, Illinois, Illinois, SUA – d. , Chicago, Illinois, SUA) a fost un om american de afaceri și un filantrop. După ce și-a început cariera ca vânzator și apoi a fost broker, Miglin a devenit un dezvoltator imobiliar de succes. A fost ucis în casa lui, în mai 1997, de către Andrew Cunanan, omul care l-a ucis apoi pe designerul italian Gianni Versace.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Miglin a fost unul dintre cei șapte copii născuti într-o familie romano-catolică de origine lituaniană; tatăl său era un miner de cărbune din Central Illinois.

Miglin și-a început cariera vanzând tacâmuri din argint și aluat de clătite din portbagajul său. În 1956, la vârsta de 31 de ani, și-a început cariera în domeniul imobiliar, luându-și o slujbă ca broker alături de magnatul imobiliar din Chicago, Arthur Rubloff.

Miglin a devenit un dezvoltator imobiliar de succes, în parteneriat cu J. Paul Beitler. Ei au propus construcția unui zgârie-nori de 25 de etaje în Chicago, numit Miglin-Beitler Skyneedle. Totuși, clădirea nu a fost construită niciodată.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

În 1959, Miglin s-a căsătorit cu Marilyn Klecka, care avea 20 de ani. Ea era de origine cehă și, asemenea lui Miglin, era romano-catolică. Klecka, un antreprenor de succes, cunoscută sub numele de Queen of Makeovers, a înființat o proeminentă companie de parfumuri și cosmetice și este o celebritate în cadrul rețelei Home Shopping. Ei au doi copii, Marlena (născută în 1968) și actorul Duke Miglin (născut în anul 1971).

Crima[modificare | modificare sursă]

Miglin a fost ucis în 4 mai 1997 de către criminalul în serie Andrew Cunanan. Trupul lui Miglin a fost găsit în garajul casei sale din Gold Coast Historic District, Chicago. El a fost legat de încheieturi, iar capul său a fost înfășurat în scoci și i-a fost lăsat doar un spațiu prin care să respire, în jurul nărilor. A fost torturat cu un fierăstrău și o șurubelniță, coastele i-au fost rupte, a fost bătut și înjunghiat și gâtul i-a fost tăiat cu o foarfecă de grădină.[2][3]

Cunanan era deja căutat în Minneapolis pentru uciderea cu câteva zile înainte a prietenului său Jeffrey Trail, de 28 de ani, și fostului iubit David Madson, de 33 de ani. Pe data de 9 mai 1997, Cunanan l-a ucis pe William Reese, îngrijitorul cimitirului național Finn Point, din New Jersey în vârstă de 45 de ani. Adrew a abandonat apoi mașina lui Miglin și a furat camionul roșu al lui Reese. În urma uciderii lui Miglin, FBI l-a adăugat pe Cunanan în topul celor mai căutați zece fugari.

Cunanan l-a ucis de asemenea și pe designerul italian Gianni Versace, în data de 15 iulie 1997, la două luni după uciderea lui Miglin.

Cunanan s-a sinucis împușcându-se în cap în data de 23 iulie 1997.

În cultura populară[modificare | modificare sursă]

În al doilea sezon al serialului antologic American Crime Story: Asasinarea lui Gianni Versace, a fost povestit sindromul Cunanan și l-a inclus pe Miglin, jucat de Mike Farrell. Opera a fost bazată pe cartea Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace and the Largest Failed Manhunt in U.S. History a autoarei Maureen Orth, care a speculat că Miglin ar fi fost gay sau bisexual nedeclarat și că ar fi avut o relație secretă cu Andrew Cunanan.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://es.findagrave.com/memorial/11941/lee-miglin  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Goudie, Chuck; Markoff, Barb (), 20 years after Cunanan murders, Lee Miglin's son talks (în engleză), ABC7 Chicago 
  3. ^ Chicago Tribune - We are currently unavailable in your region, www.tribpub.com