Lee Miglin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Lee Miglin
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Westville[*], SUA Modificați la Wikidata
Decedat (71 de ani) Modificați la Wikidata
Chicago, SUA Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United States.svg SUA Modificați la Wikidata
Ocupațieantreprenor Modificați la Wikidata
Activitate
Cauza decesuluitraumatism fízic[*]  Modificați la Wikidata

Lee Albert Miglin (n. , Westville[*], SUA – d. , Chicago, SUA) a fost un om american de afaceri și un filantrop. După ce și-a început cariera ca vânzator și apoi a fost broker, Miglin a devenit un dezvoltator imobiliar de succes. A fost ucis în casa lui, în mai 1997, de către Andrew Cunanan, omul care l-a ucis apoi pe designerul italian Gianni Versace.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Miglin a fost unul dintre cei șapte copii născuti într-o familie romano-catolică de origine lituaniană; tatăl său era un miner de cărbune din Central Illinois.

Miglin și-a început cariera vanzând tacâmuri din argint și aluat de clătite din portbagajul său. În 1956, la vârsta de 31 de ani, și-a început cariera în domeniul imobiliar, luându-și o slujbă ca broker alături de magnatul imobiliar din Chicago, Arthur Rubloff.
Miglin a devenit un dezvoltator imobiliar de succes, în parteneriat cu J. Paul Beitler. Ei au propus construcția unui zgârie-nori de 25 de etaje în Chicago, numit Miglin-Beitler Skyneedle. Totuși, clădirea nu a fost construită niciodată.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

În 1959, Miglin s-a căsătorit cu Marilyn Klecka, care avea 20 de ani. Ea era de origine cehă și, asemenea lui Miglin, era romano-catolică. Klecka, un antreprenor de succes, cunoscută sub numele de Queen of Makeovers, a înființat o proeminentă companie de parfumuri și cosmetice și este o celebritate în cadrul rețelei de Home Shopping. Ei au doi copii, Marlena (născută în 1968) și actorul Duke Miglin (născut în anul 1971).

Crima[modificare | modificare sursă]

Miglin a fost ucis în 4 mai 1997 de către criminalul în serie Andrew Cunanan. Trupul lui Miglin a fost găsit în garajul casei sale din Gold Coast Historic District, Chicago. El a fost legat de încheieturi, iar capul său a fost înfășurat în scoci și i-a fost lăsat doar un spațiu prin care să respire, în jurul nărilor. A fost torturat cu un fierăstrău și o șurubelniță, coastele i-au fost rupte, a fost bătut și înjunghiat și gâtul i-a fost tăiat cu o foarfecă de grădină.[1][2]

Cunanan era deja căutat în Minneapolis pentru uciderea cu câteva zile înainte a prietenului său Jeffrey Trail, de 28 de ani, și fostului iubit David Madson, de 33 de ani. Pe data de 9 mai 1997, Cunanan l-a ucis pe William Reese, îngrijitorul cimitirului Finn Point National, din New Jersey în vârstă de 45 de ani. Adrew a abandonat apoi mașina lui Mignlin și a furat camionul roșu al lui Reese. În urma uciderii lui Miglin, FBI l-a adăugat pe Cunanan în topul celor mai căutați zece fugari.

Cunanan l-a ucis de asemenea și pe designerul italian Gianni Versace, în data de 15 iulie 1997, la două luni după uciderea lui Miglin.

Cunanan s-a sinucis împușcându-se în cap în data de 23 iulie 1997.

În cultura populară[modificare | modificare sursă]

Al doilea sezon al seriei de televiziune antologică American Crime Story: Asasinarea lui Gianni Versace, a povestit sindromul Cunanan și a inclus aparițiile lui Miglin, portretizate de către Mike Farrell. Această portretizare a fost bazată pe cartea Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace and the Largest Failed Manhunt in U.S. History a autoarei Maureen Orth, care a speculat că Miglin ar fi fost gay sau bisexual nedeclarat și că ar fi avut o relație secretă cu Andrew Cunanan.

Note[modificare | modificare sursă]