Kim Ung-Yong

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Acesta este un nume coreean; numele de familie este „Kim”.
Kim Ung-Yong
Hangul
Hanja
Romanizarea RevizuităGim Ung-yong
McCune-ReischauerKim Ungyong

Kim Ung-yong (n. 7 martie 1963) este un fost copil minune coreean. Kim a fost menționat în Guinness World Records ca având "Cel mai mare IQ". Cartea a estimat valoarea băiatului la aproximativ 210 IQ.

La scurt timp după naștere, Kim a început să arate o abilitate extraordinară intelectuală. El a început la 4 ani, să vorbească, și putea conversa fluent la 6 ani, fiind capabil să citească în japoneză, coreeană, germană, engleză. El a avut nevoie de aproximativ o lună pentru a învăța o limbă străină. 7 luni mai târziu a învățat conceptele de multiplicare și putea să înțeleagă conceptele de calcul diferențial. La vârsta de cinci ani, la 2 noiembrie 1967, la televiziunea japoneză, el a rezolvat probleme complicate de calcul diferențial și integrale. Chiar și în copilăria timpurie, el a început să scrie poezii și a fost un pictor talentat.

Kim a fost ca student invitat la Universitatea de fizică din Hanyang, unde a de audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, în timpul studiilor sale universitare, el a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978 la întoarcerea sa în Coreea de Sud.

Aici el a decis să treacă la fizica la inginerie civilă și în cele din urmă a primit un doctorat în acest domeniu. A publicat aproximativ 90 de lucrări privind sistemele hidraulice în diferite reviste științifice. Începând din 2007, el este asistent facultate de la Universitatea Națională din Chungbuk.

Legături externe[modificare | modificare sursă]