John Piper

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

John Stephen Piper (născut în 1946) este un predicator și autor baptist reformat, actualmente slujind ca pastor senior la Biserica Baptistă Bethlehem din Minneapolis, Statele Unite.

S-a născut în anul 1946 în Chattanooga, Tennessee. Pe când era încă mic, părinții săi s-au mutat în Greenville, Carolina de Sud unde și-a petrecut o mare parte a copilăriei. A studiat la Colegiul Wheaton unde, pentru prima dată, a simțit chemarea de a intra in slujire. A absolvit apoi Fuller Theological Seminary unde sub îndrumarea doctorului Fuller, cel mai influent profesor „în viață” a descoperit scrierile lui Jonathan Edwards, cel mai influent profesor „mort” pe care l-a avut.

A absolvit în 1974 Universitatea din Munchen unde și-a făcut lucrarea de doctorat în Studii asupra Noului Testament. Această lucrare, „Love Your Enemies”, a fost publicată mai apoi de Cambridge University Press and Baker Book House.

Timp de 6 ani a predat studii biblice la Bethel College în St. Paul, Minnesota. În 1980 devine pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem din Minnesota, unde slujește și în prezent. Împreună cu cei care îi sunt aproape, John Piper este dedicat în a transmite, a împrăștia pasiunea pentru supremația lui Dumnezeu în toate lucrurile pentru bucuria tuturor oamenilor în Isus Cristos.

Împreună cu soția sa, Noel, au patru băieți și o fată.

Legături externe[modificare | modificare sursă]