John Piper

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
John Piper
Photo of John Piper, Oct 2010.jpg
John Piper
Date personale
Născut (74 de ani) Modificați la Wikidata
Chattanooga[*], Comitatul Hamilton, Tennessee, SUA Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United States.svg SUA Modificați la Wikidata
ReligieCalvinism[*] Modificați la Wikidata
Ocupațieteolog[*]
scriitor
profesor universitar[*]
autor de non-ficțiune[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea Ludwig Maximilian din München
Fuller Theological Seminary[*]
Wheaton College[*]  Modificați la Wikidata
OrganizațieBethel University[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online

John Stephen Piper (n. , Chattanooga[*], Comitatul Hamilton, Tennessee, SUA) este un predicator și autor baptist reformat, actualmente slujind ca pastor senior la Biserica Baptistă Bethlehem din Minneapolis, Statele Unite.

S-a născut în anul 1946 în Chattanooga, Tennessee. Pe când era încă mic, părinții săi s-au mutat în Greenville, Carolina de Sud unde și-a petrecut o mare parte a copilăriei. A studiat la Colegiul Wheaton unde, pentru prima dată, a simțit chemarea de a intra in slujire. A absolvit apoi Fuller Theological Seminary unde sub îndrumarea doctorului Fuller, cel mai influent profesor „în viață” a descoperit scrierile lui Jonathan Edwards, cel mai influent profesor „mort” pe care l-a avut.

A absolvit în 1974 Universitatea din Munchen unde și-a făcut lucrarea de doctorat în Studii asupra Noului Testament. Această lucrare, „Love Your Enemies”, a fost publicată mai apoi de Cambridge University Press and Baker Book House.

Timp de 6 ani a predat studii biblice la Bethel College în St. Paul, Minnesota. În 1980 devine pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem din Minnesota, unde slujește și în prezent. Împreună cu cei care îi sunt aproape, John Piper este dedicat în a transmite, a împrăștia pasiunea pentru supremația lui Dumnezeu în toate lucrurile pentru bucuria tuturor oamenilor în Isus Cristos.

Împreună cu soția sa, Noel, au patru băieți și o fată.

Legături externe[modificare | modificare sursă]