Joc de lansare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Un joc de lansare sau titlu de lansare este un joc video lansat odată cu apariția unei console, fiind singurele jocuri disponibile la lansarea acesteia. Multe dintre acestea vin la pachet cu consola. Pentru că pe pe baza acestora gamerii își formeaza o primă impresie în ceea ce privește capabilitățile tehnice ale consolei, ele sunt importante pentru industria jocurilor video. Multe dintre acestea au devenit hituri, consolele fiind cumpărate și pentru a rula aceste jocuri.

Calitate versus cantitate[modificare | modificare sursă]

Numărul de jocuri lansate s-a dovedit de-a lungul timpului un factor important în obținerea succesului de către o platforma de jocuri. Cu cât sunt mai multe jocuri la lansare, cu atat sunt mai mari șansele ca jucătorii să găsească ceva ce îi interesează. Totuși, se acordă o importanță sporită și calității jocurilor: jocurile de o calitate slabă nu se vor vinde pe termen lung ca cele considerate bune.

Înainte de lansarea unei console, dezvoltatorii și distribuitorii au de luat o decizie. Fie lansează un număr mare de jocuri, fie lansează puține dar cu un buget mare sau chiar un singur joc de lansare. Deși este preferată lansarea mai multor titluri, acest lucru nu se dovedește a fi practic. Pentru a echilibra lucrurile, fiecare dezvoltator vine cu unul sau două jocuri de lansare.

Titluri de lansare[modificare | modificare sursă]

Aceasta este o listă a celor mai populare jocuri de lansare.

Vezi și[modificare | modificare sursă]