Halo: Combat Evolved

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Halo: Combat Evolved
Halo - Combat Evolved (XBox version - box art).jpg
Dezvoltator(i)Bungie[*]
Gearbox Software[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Microsoft Game Studios  Modificați la Wikidata
SerieHalo[*]  Modificați la Wikidata
Ultima versiune1.10  Modificați la Wikidata
PlatformăXbox 360
Xbox[1]
Microsoft Windows[1]
Xbox One
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansareXbox: 15 Noiembrie , 2001; Windows: 30 septembrie 2003; Mac:3 decembrie 2003
Genurishooter first-person  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer
Singleplayer
joc cooperativ[*]  Modificați la Wikidata
Mediadisc optic[*]  Modificați la Wikidata
Cerințe sistemProcesor 733 MHz, 128 MB RAM, placă video 32 MB
Controlgamepad
Tastatură
Mouse  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
canal YouTube
Ratinguri
PEGIPEGI 16[*]  Modificați la Wikidata
USKUSK 16[*]  Modificați la Wikidata
ESRBMature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Halo: Combat Evolved, sau doar Halo, este un joc video de tip first-person shooter SF, produs de Bungie Studios, și prima parte din trilogia Halo. A fost lansat pe 15 noiembrie 2001 ca titlu de lansare pentru sistemul de jocuri Xbox, și este considerat „aplicația ucigașă” a platformei respective. Cu peste 5 milioane de copii vândute în toată lumea, Halo este secund doar continuării acestuia, Halo 2, în vânzări pe consola Xbox.

Pe PC s-a lansat în data de 30 septembrie 2003, fiind un succes. El este unul dintre cele mai jucate FPS pentru PC în modul multiplayer fiind întrecut doar de Call of Duty, Unreal Tournament, Battlefield și Counter Strike.

Intriga[modificare | modificare sursă]

Povestea se desfășoară în viitor. Suprapopularea planetei și călătoria în spațiu cu viteza luminii au determinat oamenii să colonizeze alte planete asemănătoare Pământului. Una este Reach, și îndeplinește rolul de fabrică de nave și cercetări științifice. Dar planeta mai are un secret, adică Spartan II, care își propune să formeze o armată de supersoldați, cu ADN modificat numiți „cyborgi”. Însă o rasă extraterestră foarte avansată declară război rasei umane și atacă planeta, oamenii suferind numai înfrângeri.

După 32 de ani aceștia se pregătesc să pornească o misiune în care să găsească planeta extratereștrilor și toți soldați Spartan II sunt chemați pe Reach pentru a fi îmbunătățiți. În acest timp, extratereștri atacă colonia umană pe care o distruge. O navă, „The Pillar of Autumn”, reușește să scape și atacă sperând să atragă rasa extraterestră departe de Pământ. Dar cum se apropie de planeta extraterestră, nava este atacată de forțele Legamantului(=Covenant), iar căpitanul Jacob Keyes trezește din criogenie un super soldat pe nume Master Chief care trebuie să o păzească pe Cortana, proiecția digitală a navei Pillar of Autumn. Imediat ce este trezit, el scapă într-o capsula de urgenta de pe navă și aterizează forțat pe inelul planetar numit Halo de către Strabuni. În momentul când a ajuns acolo află că Căpitanul Jacob Keyes a fost capturat de Covenant.

  1. ^ a b redump.org