Sari la conținut

Jakob Grimminger

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jakob Grimminger
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Augsburg, Bavaria, Imperiul German[2] Modificați la Wikidata
Decedat (76 de ani)[1] Modificați la Wikidata
München, RFG[3] Modificați la Wikidata
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațietâmplar Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Activitate
Bătălii / RăzboaiePrimul Război Mondial  Modificați la Wikidata
Decorații și distincții
DecorațiiBlutorden[*][[Blutorden (one of the most prestigious decorations in the Nazi Party)|​]]  Modificați la Wikidata

Jakob Grimminger (n. , Augsburg, Bavaria, Imperiul German – d. , München, RFG) a fost un membru al Schutzstaffel (SS), cunoscut în calitate de purtător al Blutfahne (Drapelul Însângerat), steagul ceremonial nazist.

Grimminger s-a născut în orașul Augsburg din Bavaria și a intrat în Armata Imperială Germană, atunci când avea vârsta de șaisprezece ani. A servit în timpul Primului Război Mondial ca mecanic într-un regiment de aviație din 1914 până în 1917. El a luptat în Campania Gallipoli. De asemenea, el a servit un an în Palestina după care s-a întors în Germania. A fost distins cu Crucea de Fier (clasa a II-a), cu medalii bavareze și cu ordinul Semiluna de Fier. Grimminger a fost demobilizat în anul 1919.

Grimminger s-a alăturat Partidului Nazist (NSDAP) în 1922 și a devenit un membru al Sturmabteilung (SA). El a luat parte la luptele de stradă de la Coburg din 1922 și la Puciul de la München din 8 noiembrie 1923. După ce a servit la Casa Brună, cartierul general al NSDAP, a fost selectat în 1926 pentru a deveni membru al Schutzstaffel (SS). Grimminger a fost promovat de mai multe ori pe parcursul carierei sale în SA și SS, ajungând în cele din urmă la gradul de SS-Standartenführer (echivalent cu gradul militar de colonel). În calitate de membru al SS, el a primit onoarea de a purta drapelul pătat de sânge Blutfahne de la Puciul de la München. Grimminger a fost decorat cu Insigna de Aur a Partidului, cu Ordinul Sângelui (nr. 714) și cu Insigna Coburg, trei dintre cele mai importante decorații ale NSDAP.[4]

Grimminger a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și a fost judecat de Aliați în 1946 pentru vina de a fi fost membru al SS-ului și purtător al Blutfahne timp de nouăsprezece ani. Nu a fost trimis la închisoare, dar toată averea lui a fost confiscată. Mai târziu, potrivit surselor, el a încercat să intre în politică și a deținut mandatul de consilier în cadrul Primăriei orașului München; trecutul lui nazist, cu toate acestea, l-a împiedicat să-și continue această carieră. A murit în anonimat la München în 1969.

  1. ^ a b „Jakob Grimminger”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ „Jakob Grimminger”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  3. ^ „Jakob Grimminger”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  4. ^ Dombrowski, Hanns (1940), Orders, Ehrenzeichen und Titel.