Jacob Maurer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Jacob Maurer
Jacob Maurer.jpg
Jacob Maurer
Date personale
Născut[1][2][3][4] Modificați la Wikidata
Schaffhausen, Elveția Modificați la Wikidata
Decedat (43 de ani)[2] Modificați la Wikidata
Utrecht, Țările de Jos[5] Modificați la Wikidata
CetățenieStatenvlag.svg Țările de Jos Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata

Johann Jacob Maurer (n. ,[1][2][3][4] Schaffhausen, Elveția – d. ,[2] Utrecht, Țările de Jos[5]) a fost un pictor olandez de origine elvețiană.

Maurer s-a născut în Elveția și s-a mutat în Olanda cu o barcă în anul 1753. Pe drum, la Düsseldorf, soldați francezi au început să deschidă focul pe barcă, dar știa că francofon să împiedice un jaf rezolvând afacerea amabil.[6] S-a stabilit în Amsterdam ca tencuitor, s-a înscris la Academia de Desen și le-a făcut progrese mare. El a devenit profesor la Utrecht, și a locuit acolo. În 1762 este menționat la ‘’Membrii Primei Clasă’’ și ținea lectie la Fundație de Renswoude. A instruit printre alți Johann Heinrich Wuest.[7] De 1770 până mortea lui în 1780 a fost directorul Academiei de Desen la Utrecht.

După tradiție olandează a pictat multe peisaje, așa cum se poate vedea în multe case de canal în Amsterdam, așa cum în Herengracht 550a [8](acum Waldorf Astoria Hotel). Picturele lui, des portrete, sunt descrise în lucrare de referință[9] cum ‘’asemenee’’, stilul de picta ‘’flac, dar colorit lăudabil’’ și cu character '’captivant’’.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b RKDartists, accesat în  
  2. ^ a b c d Jacob Maurer (în neerlandeză), Biografisch Portaal 
  3. ^ a b Hans Jakob [Maurer, Hans Jakob] Murer, SIKART, accesat în  
  4. ^ a b Jacob or Hans Jacob Maurer, Benezit Dictionary of Artists, accesat în  
  5. ^ a b https://rkd.nl/explore/artists/54111, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ Neujahrsstücke. Hrsg. v. d. Künstler-Gesellschaft în Zürich (N. F. ff.: Neujahrsblatt der Künstlergesellschaft în Zürich; 1896 ff.: Neujahrsblatt der Kunstgesellschaft în Zürich; später: Neujahrsblatt der Zürcher Kunstgesellschaft). Stück 1 ff. 1805 ff
  7. ^ (de) Johan Georg Meusel, Teutsches Künstlerlexikon oder Verzeichniss der jetztlebenden teutschen Künstler: nebst einem Verzeichniss sehenswürdiger Bibliotheken, Kunst-, Münz- und Naturalienkabinette în Teutschland und în der Schweiz, Volume 2, 1805, 592.
  8. ^ „Foto casei de canal”. 
  9. ^ „Biografia lui Jacob Maurer”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]