JLC

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
JLC
TipSocietate pe acțiuni
PredecesorLapte SA
Fondată25 septembrie 1944
ȚaraRepublica Moldova
SediuChișinău
Număr de stabilimente3
Oameni cheieSerghei Pușcuța (Director)
IndustrieAlimentară
ProduseProducerea și comercializarea produselor lactate, producerea și comercializarea apei și băuturilor răcoritoare.
Angajați950 (2014)[1]
Companie părinteJLC Group
Prezență online
jlc.md

JLC SA este una dintre cele mai mari companii producătoare de lactate din Republica Moldova. Inițial, lactatele erau produse manual, inclusiv untul și smântâna. În 1950 uzina a fost mecanizată, iar peste 4 ani uzina a fost reconstruită. Pe parcursul anilor s-a extins capacitatea de producere și sortimentul lactatelor.

În cadrul companiei JLC funcționează secția de producere a laptelui integral, secția de brânză și secția de îmbuteliere a apei. Întreprinderea prduce mai mult de 50 de branduri de produse de lactate și alte 13 de apă și băuturi.

În anul 2013, volumul de producere în expresie naturală a crescut cu 5,5 % față de anul 2012 și a atins 386 mil. lei în expresie valorică. La întreprindere muncesc 950 lucrători, iar salariul mediu constituie 6000 lei pe lună[1].

Extindere[modificare | modificare sursă]

Compania a creat ferme de vaci proprii, care să asigure compania cu materie primă și volum suficient pentru întreg an calendaristic. În acest scop, în anul 2004, grupul de companii „JLC” a preluat gospodăria agricolă „Agro-Maiac” din satul Rujnița, raionul Ocnița, unde s-a construit practic de la zero, care în anul curent (2014) deja a ajuns la nivelul de producere a 10 tone de lapte pe zi.

De asemenea, în anul 2012, a fost procurat unul dintre cele mai mari complexe de vite cornute „Corlăteanca” amplasat în apropierea municipiului Bălți. La momentul actual aici se efectueaza lucrări de reconstrucție și relansare a fermei de vaci.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]