Insula Saona

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Insula Saona
Geografie
PozițieMarea Caraibelor, America Centrală
Ocean/MareMarea Caraibilor  Modificați la Wikidata
Coordonate18°09′20″N 68°41′58″W ({{PAGENAME}}) / 18.1556°N 68.6994°V
ArhipelagAntilele Mari  Modificați la Wikidata
Suprafață110 km²
Lungime25 km  Modificați la Wikidata
Lățime5 km  Modificați la Wikidata
Țară
Republica Dominicană
Populație300  Modificați la Wikidata
Insula Saona. La stânga se poate vedea satul Catuano.

Insula Saona este cea mai mare insulă adiacentă a Republicii Dominicane, in sudul țarii, situat in grupă de insule Antilele Mari și aparținând provinciei La Altagracia. Este parte a Parcului Național de Est și este inconjurată de Marea Caraibelor. Are o atracție turistică splendidă pentru plajele sale frumoase, apele calde și farmecul peisajului tropical.

Insula are o populație de 500 locuitori, în două sate, Mano Juan, un sat de pescari cu case din lemn, și Catuano, care găzduiește un mic detașament naval al Marinei Dominicane.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Cea mai populară plaja din Saona

Adamanay era numele insulei dat de indienii Taini. Cristofor Columb a debarcat prima dată pe insula la 14 septembrie 1494, in a doua expeditie, și o a numit "Bella Savonesa"· (Savonească cea Frumoasă), după ce a verificat ca era o insulă independentă de insula La Española, azi, Republica Dominicană.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Suprafața insulei este de 110 km patrați, are o densă vegetație tropicală, recifele de corali, o mare varietate de păsări și reptile și lagunele de coastă. În Saona, de asemenea, au fost identificate specii de țestoase marine, inclusiv carey și broasca testoasa verde.

Printre păsările puteți vedea pescăruși, porumbelul alb-încoronat, și papagalul verde, care este în pericol de dispariție. Alte animale fascinante, cum ar fi iguana rinocer, lamantini, delfinii și liliacul de pescuit sunt, de asemenea, parte din locuitorii de pe insulă.

Cum se ajunge[modificare | modificare sursă]

Transportul maritim pentru turisti este format de catamaranele, ambarcațiuni de agrement și bărci cu motor, care plec din Bayahíbe, la întrarea Parcului Național.

Legături externe[modificare | modificare sursă]