Sari la conținut

Imperial College London

51°29′54″N 0°10′37″W / 51.498308°N 0.176882°V (Imperial College London)
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Imperial College London

Main entrance on Exhibition Road
AbreviereImperial  Modificați la Wikidata
Mottolatină Scientia imperii decus et tutamen
FondatorEduard al VII-lea al Regatului Unit  Modificați la Wikidata
Informații
Fondată1907 (Royal Charter) [1]
Buget$1.24 miliarde (31 iulie 2013)[2]
Localizare
Țara Regatul Unit
OrașLondra
AdresaImperial College of Science, Technology and Medicine, Exhibition Road, South Kensington, London, SW7 2AZ  Modificați la Wikidata
Coordonate51°29′54″N 0°10′37″W ({{PAGENAME}}) / 51.4983°N 0.1769°V
Dotare£96.7 milioane (31 iulie 2013)[2]
Conducere
RectorAlice Gast
Cifre cheie
Angajați7.705[4]  Modificați la Wikidata
Studenți8.931 (licență), 5.804 (masterat și doctorat)[3]
Alte informații
AfiliereAssociation of Commonwealth Universities
Association of MBAs
European Quality Improvement System
G5
League of European Research Universities
Oak Ridge Associated Universities
Russell Group
Prezență web
www.imperial.ac.uk

Imperial College London este o universitate publică din Londra, Regatul Unit care este specializată in știința, inginerie, medicină și afaceri. [5] A făcut parte din University of London pana la data de 9 iulie 2007, când a devenit complet independentă cu ocazia comemorării centenarului său. [6][7] Imperial College a crescut prin fuziuni, inclusiv cu St Mary's Hospital Medical School (în 1988), National Heart and Lung Institute (în 1995) și Charing Cross and Westminster Medical School (în 1997). Imperial College Business School a fost înființată în anul 2003.

Campusul principal Imperial este situat în South Kensington din centrul Londrei, cu campusuri suplimentare în Chelsea, Hammersmith, Paddington, Silwood Parc și Wye College. Imperial operează, de asemenea, Lee Kong Chian School of Medicine din Singapore, în parteneriat cu Universitatea Tehnologică Nanyang. Imperial are printre cele mai valoroase terenuri și clădiri în comparație cu celelalte instituții de învățământ superior din Marea Britanie. [8] Imperial este organizată în patru facultăți principale în care există peste 40 de departamente, institute și centre de cercetare. [9] Imperial are în jur de 13.500 de studenți și 3330 de profesori și cercetători și a avut un venit total de 822 milioane de lire sterline în 2012/13, din care 329.5 milioane de lire sterline au fost obținute din granturi și contracte de cercetare. [2][10]

Imperial este clasificata în mod constant printre cele mai bune universități din lume: în 2014/15 a fost clasificata pe locul al doilea de QS World University Rankings și pe locul al nouălea de Times Higher Education World University Rankings. [11][12] Conform unui studiu al corporațiilor efectuat de The New York Times, absolvenții ei sunt printre cei mai cautați din lume. [13] Printre absolvenții si profesorii de la Imperial se numără 15 de laureați ai premiului Nobel și doi câștigători ai medaliei Fields.[14][15]

Una din principalele instituții din care a fost ulterior alcătuit Imperial College este College of St Gregory and St Martin at Wye, care a fost fondată de către John Kempe, Arhiepiscopul de York în 1447 ca un seminar teologic. Un colegiu agricol a fost ulterior stabilit la Wye în 1894, după inchiderea seminarului. [16]

Royal Albert Hall

Școlile medicale ale Charing Cross Hospital, Westminster Hospital si St Mary's Hospital au fost deschise în 1823, 1834 și respectiv 1854. [17][18][19]

Institutul Imperial

Royal College of Chemistry a fost înființata 1845 atunci când societatea britanică a realizat că aspectele practice ale științelor experimentale nu erau suficient de bine predate și că în Regatul Unit predarea chimiei în special rămăsese în urma față de Germania. Ca urmare a unei mișcări de la începutul deceniului, mulți politicieni precum Benjamin Disraeli, William Gladstone și Robert Peel au donat fonduri pentru a înființa colegiul. Acesta mișcare a fost susținută și de Prințul Albert, care l-a convins pe August Wilhelm von Hofmann să devină primul profesor al noului colegiu.

Organizare și administrație

[modificare | modificare sursă]
Muzeul de istorie naturală

În Imperial College, cercetarea și predarea sunt organizate în cadrul unei rețele de facultăți și departamente academice. În prezent, Imperial are următoarele trei facultăți constitutive:

 • Facultatea de Inginerie
 • Facultatea de Medicină
 • Facultatea de Științe ale Naturii
Royal School of Mines

Imperial College Business School, precum și centrul de studii co-curriculare sunt unități academice care nu aparțin structurii standard a facultății. Din septembrie 2013, Centrul de Istorie a Științei, Tehnologiei și Medicină s-a mutat la Kings College în Londra, iar unitatea de Studii de traducere s-a mutat la UCL.


Profil academic

[modificare | modificare sursă]
Queen's Tower

Venitul total obținut de Imperial din granturi și contracte de cercetare se ridica la £299 milioane pentru 2010/11. Imperial a primit £114 milioane din granturi de la UK Research Councils pentru anul financiar 2013/14, cea mai mare suma primită de o universitate britanică pentru acel an.

St. Mary's Hospital

Imperial College Healthcare NHS Trust a fost format la 1 octombrie 2007 prin fuziunea Hammersmith Hospitals NHS Trus ( spitalele Charing Cross Hospital, Hammersmith Hospital, Queen Charlotte și Chelsea Hospital) cu NHS Trust St. Mary (St. Mary's Hospital si Western Eye Hospital). Imperial College NHS Trust este în prezent cel mai mare din Marea Britanie și are o cifră de afaceri anuală de 800 milioane de lire sterline, tratand anual mai mult de un milion de pacienți.

Imperial College London este una din cele mai selective universitați din UK.

Prezența în clasamente internaționale

[modificare | modificare sursă]

Imperial a fost clasificata în mod constant printre cele mai bune universități din lume:

US News Best Global Universities [20]

 • Clasament general: locul 12 în lume și locul 3 în afara SUA

The Times Higher Education World University Rankings 2014-15 [21]

 • Clasament general: locul 3 în Europa și 9 în lume
 • Inginerie și tehnologie: locul 2nd în Europa și 6 în lume
 • Științe: locul 3 în Europa și 10 în lume

QS World University Rankings 2014–15[22]

 • locul 2 în lume

Academic Ranking of Top 500 World Universities 2014[23]

 • Clasament general: locul 22 în lume
 • Inginerie și informatică: locul 8 în lume
 • Științe și matematică: locul 29 în lume 1. ^ PJGILL. „Charitable status”. Accesat în . 
 2. ^ a b c „Annual Report and Accounts 2012–13” (PDF). Imperial College London. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
 3. ^ „Table 0a – All students by institution, mode of study, level of study, gender and domicile 2006/07” (Microsoft Excel spreadsheet). Higher Education Statistics Agency. Accesat în . 
 4. ^ (PDF) https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/administration-and-support-services/planning/public/statistics-guides/2016-17-Stats-Card_Online-Publishing-Low-Res.pdf, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ HJBUT. „Strategy”. Accesat în . 
 6. ^ „University of London: Imperial College Leaves University of London”. London.ac.uk. Arhivat din original la . Accesat în . 
 7. ^ „University guide 2015: Imperial College London”. the Guardian. Accesat în . 
 8. ^ „Imperial College – Centenary website – Did you know”. Imperial.ac.uk. . Accesat în . 
 9. ^ „Faculties & Departments”. Imperial College London. Accesat în . 
 10. ^ „Annual Report 2012-13” (PDF). Imperial College London. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
 11. ^ „QS World University Rankings”. 
 12. ^ „Times Higher Education Rankings”. 
 13. ^ „Global Companies Rank Universities”. NYTimes.com. . Accesat în . 
 14. ^ „Nobel Laureates associated with Imperial College”. Imperial College London. Accesat în . 
 15. ^ „Fields Medalists associated with Imperial College”. Imperial College London. Accesat în . 
 16. ^ „The Cardinals of the Holy Roman Church - Biographical Dictionary - Consistory of 18 decembrie 1439”. Accesat în . 
 17. ^ „Imperial College – Centenary website – Timeline – 1845–1899”. Imperial.ac.uk. Accesat în . 
 18. ^ „Charing Cross Hospital Medical School – Freedom of Information Compendium Organisational Unit”. Imperial.ac.uk. Accesat în . 
 19. ^ „Westminster Hospital Medical School – Freedom of Information Compendium Organisational Unit”. Imperial.ac.uk. Accesat în . 
 20. ^ USNews. „USNews Global Universities Rankings”. USNews. Accesat în 6 iunie 2015.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 21. ^ THE. „THE World University Rankings”. THE. Accesat în 6 iunie 2015.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 22. ^ QS. „QS World University Rankings”. QS. Accesat în 6 iunie 2015.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 23. ^ ARWU. „Academic Ranking of World Universities”. ARWU. Accesat în 6 iunie 2015.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „scribd1” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.


Legături externe

[modificare | modificare sursă]
Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Imperial College London