ISO 7010

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

ISO 7010 este un standard tehnic al Organizației Internaționale de Standardizare pentru simbolurile grafice, semne de pericol și de siguranță, inclusiv cele care indică ieșirile de urgență. Acesta folosește culori și principii stabilite în ISO 3864 pentru aceste simboluri și are scopul de a oferi „informații de siguranță care se bazează cât mai puțin pe utilizarea cuvintelor pentru a oferi informații”[1].

Forma și culoare[modificare | modificare sursă]

ISO 7010 specifică cinci combinații de formă și culoare pentru a face distincția între tipul de informații prezentate[2].

Domeniul de aplicare[modificare | modificare sursă]

Standardul ISO 7010 este aplicabil locurilor în care este necesar să se protejeze sănătatea și securitatea oamenilor, cum ar fi locurile de muncă, cu excepția cazului în care sunt aplicabile reglementărilor specifice, cum ar fi în sectorul transporturilor.

Semne standard de securitate[modificare | modificare sursă]

Standardul internațional ISO 7010 definește pictogramele de siguranță, semnele de siguranță, pericolele, obligațiile, interdicțiile, situațiile de urgență și stingerea incendiilor.Indicatoarele standard de mai jos sunt de securitate la incendiu, obligatorii cu o figura alba pe fond roșu, de evacuare pe fond verde și de avertisment pe fond galben.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „ISO 7010:2011 — Simboluri grafice — Culori și semne de siguranță — Semne de siguranță înregistrate". . Platforma de navigare online ISO (OBP). Organizația Internațională de Standardizare, accesat în data de 17.08.2023
  2. ^ „ISO 7010 Safety Signs Guide Book” (PDF). Brady Corporation. . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]