How Come You Don't Call Me

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

How Come You Don't Call Me
Disc single de Alicia Keys
LansareStatele Unite ale Americii 4 iunie 2002
Înregistrare2001
GenR&B, soul, jazz
Durată3:57 (album)
3:31 (radio)
Casă de discuriJ Records
TextierPrince  Modificați la Wikidata
CompozitorPrince  Modificați la Wikidata
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
ProducătorAlicia Keys, Kerry "Krucial" Brothers, Prince
Cronologie – Alicia Keys
A Woman's Worth
(2001)
How Come You Don't Call Me Gangsta Lovin'
(2002)

How Come You Don't Call Me este cel de-al treilea single extras de pe albumul de debut al cântăreței Alicia Keys. Deși a beneficiat de promvoare adiacentă, piesa nu s-au bucurat de succesul scontat.[1]

În S.U.A. a fost extras ca și cel de-al patrulea și ultimul single. Cântecul a fost înregistrat inițial de către Prince în anul 1982. Alicia a refăcut această piesă și a lansat-o în luna iunie a anului 2002.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

În prima parte a videoclipului este surprinsă Alicia luând micul dejun. Apoi ea cântă la pian și se pregătește să intre într-un club în care cântă ultima parte a melodiei. Pianul reprezintă, un element cheie, care este prezentat în majoritatea videoclipurilor sale. Prin acest instrument ea își exprimă cel mai ușor sentiment și reprezintă specialitatea sa.

Clasamente[modificare | modificare sursă]

În țara sa natală acesta nu a câștigat poziții în top 40 și a avut o evoluție slabă, iar pe plan internațional evoluția sa a fost dezamăgitoare. Dintre toate single-urile lansate de pe acest album (Songs in a Minor), melodia "How Come You Don't Call Me" este cea mai prost clasată. Totuși ea a menținut albumul în topul celor mai vândute produse ale anului 2002.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en allmusic.com. „Poziții ocupate în clasamentele de specialitate — discuri single din era «Songs in A Minor»”. Accesat în .