Halo (serial TV)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Halo
Gendramă
științifico-fantastic militar
serial TV de acțiune și aventură[*]  Modificați la Wikidata
ActoriPablo Schreiber
Natascha McElhone[*][[Natascha McElhone (actriță britanică)|​]]
Charlie Murphy
Jen Taylor[*][[Jen Taylor (actriță americană)|​]]
Shabana Azmi[*][[Shabana Azmi (actriță indiană)|​]]
Bokeem Woodbine[*][[Bokeem Woodbine (actor american)|​]]
Kate Kennedy[*][[Kate Kennedy (actor and screenwriter)|​]]
Danny Sapani[*]
Joseph Morgan
Cristina Rodlo[*][[Cristina Rodlo (actriță mexicană)|​]]
Viktor Åkerblom Nilsson[*][[Viktor Åkerblom Nilsson (actor suedez)|​]]
Christina Bennington[*][[Christina Bennington (actriță irlandeză)|​]]  Modificați la Wikidata
Compozitor temă muzicalăSean Callery[*][[Sean Callery (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade16  Modificați la Wikidata
Producție
Producător(i) executiv(i)Steven Spielberg
Otto Bathurst[*][[Otto Bathurst (British director)|​]]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal originalParamount+  Modificați la Wikidata
Cronologie

Halo este un serial TV american științifico-fantastic produs de Showtime în asociere cu 343 Industries și Amblin Television pentru Paramount+. Bazat pe franciza de jocuri video cu același nume, serialul urmărește un război din secolul al 26-lea dintre Comandamentul Spațial al Națiunilor Unite și Covenant, o alianță teocratic-militară a mai multor rase extraterestre hotărâte să eradice umanitatea. Pablo Schreiber și Jen Taylor interpretează rolurile Master Chief Petty Officer John-117 și respectiv Cortana; cea din urmă își reia rolul de voce din seria de jocuri video.

Dezvoltarea unui serial de televiziune bazat pe universul fictiv Halo a început la mijlocul anului 2013.[1] Kyle Killen și Steven Kane au contribuit ca showrunner-i pentru primul sezon al serialului, care este format din nouă episoade. Filmările au început în Ontario, Canada, în octombrie 2019, deși post-producția pentru primele cinci episoade a fost afectată din cauza pandemiei de COVID-19. Filmările au fost în cele din urmă reluate la Budapesta, Ungaria, în februarie 2021. În februarie 2022, înainte de premieră, serialul a fost prelungit cu un al doilea sezon, acesta urmând să fie regizat și produs executiv de David Wiener. Filmările la cel de-al doilea sezon au început în septembrie 2022 și s-au încheiat în mai 2023.

Primul sezon din Halo a avut premiera la 24 martie 2022 și s-a finalizat pe 19 mai. A avut în mare parte recenzii pozitive din partea criticilor, cu laude pentru scenele de acțiune, distribuție și efectele vizuale, dar a fost criticat pentru scenariul schimbat și modificări ale materialului sursă. Un al doilea sezon a avut premiera la 8 februarie 2024 cu un total de opt episoade și s-a finalizat pe 21 martie. A fost primit cu recenzii pozitive din partea criticilor, care au declarat că este o îmbunătățire față de sezonul precedent.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Next-Gen Xbox One Unveiled With Content Including Spielberg-Produced 'Halo' Series". Deadline. May 21, 2013. Archived from the original on July 2, 2020. Retrieved December 2, 2020.

Legături externe[modificare | modificare sursă]