Gotobun no Hanayome

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gotobun no Hanayome
Manga
AutorNegi Haruba
EdituraKodansha
Publicat între9/8/2017 – 19/2/2020
Nr. de volume14

Gotobun no Hanayome este un manga scris de Negi Haruba. A fost publicat în Kodansha Weekly Shōnen Magazine din august 2017 până în februarie 2020, cu capitolele sale colectate în paisprezece volume tankōbon. Serialul urmărește viața unui elev de liceu Futaro Uesugi, care este angajat ca învățător privat pentru cinci surori gemene: Ichika, Nino, Miku, Yotsuba și Itsuki Nakano. La începutul poveștii, se arată că evenimentele sunt povestite într-un flashback, în timp ce Futaro se pregătește pentru nunta lui cu una dintre surorile Nakano a cărui identitate este dezvăluită abia aproape de sfârșitul istoriei. Serialul a fost un suces comercial; până în decembrie 2022, serialul avea peste 20 de milioane de tankobon în circulație. În 2019, serialul a câștigat premiul pentru categoria shōnen la cea de-a 43-a ediție anuală a premiilor Kodansha Manga.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Elevul de liceu Futaro Uesugi este un elev talentat din punct de vedere academic care duce o viață dificilă - mama lui a murit, nu are prieteni și tatăl său are o sumă mare de datorii. O oportunitate se prezintă atunci când bogata familie Nakano se mută la școala sa. Futaro este angajat ca învățător foarte bine plătit.

Cu toate acestea, spre consternarea lui Futaro, el descoperă că cele cinci eleve ale sale nu au deloc interes să studieze și au note groaznice. Unele dintre surori sunt împotriva lui Futaro, pe care îl consideră un străin, în apartamentul lor, dar voia harnică a lui Futaro le convinge treptat pe acele fete să-l accepte și să-și îmbunătățească notele.

De-a lungul serialului, Futaro dezvoltă relații speciale cu fiecare dintre surori. Printr-un flashforward, se dezvăluie că el se căsătorește în cele din urmă cu unul dintre ei, dar adevărata ei identitate este dezvăluită abia aproape de sfârșitul serialului.

Producție[modificare | modificare sursă]

Schița pentru o poveste despre „un grup de gemene care se îndrăgostesc de aceeași persoană” a existat chiar înainte de serializarea lucrării anterioare a lui Haruba, Karma of Purgatory (2014–2015), dar a fost respinsă de redactorul său responsabil. Un an mai târziu, când Karma of Purgatory se termina, Haruba a prezentat diverse idei editorului, iar conceptul de „quintuplets” a fost acceptat. Acest lucru nu a fost lipsit de anumite rezerve, deoarece a fost privit negativ în două sau trei dintre comitetele de serializare, așa că s-a decis să fie publicată mai întâi o manga one-shot. Preocupările menționate au fost în cele din urmă nefondate, deoarece one-shot-ul a primit recenzii pozitive și, prin urmare, a fost aprobat să devină un serial.

Haruba a terminat de desenat ultimul capitol pe 10 februarie 2020.

Personaje[modificare | modificare sursă]

De la început, ideea inițială a fost ca protagoniștii să fie gemenile și, deși au existat sugestii pentru ideea de cinci și șase gemene, aceasta a fost respinsă foarte repede. Când a proiectat fiecare dintre gemene, El a fost inspirat de 15 până la 20 dintre personajele sale feminine existente preferate, deoarece „unele felii de viață funcționează doar cu fetele”. Deoarece personajele erau cinci surori, Haruba dorea o modalitate de a le face memorabile pentru cititor (similar cu modul în care culoarea a fost folosită în Super Sentai cu Ichika (galben), Nino (negru), Miku (albastru), Yotsuba (verde) și Itsuki. (roșu), și exact când designul era aproape confirmat, a avut ideea de a adăuga numere în numele lor.

Culoarea părului este diferită atunci când sunt colorate, ceea ce a fost sugerat de însuși Haruba, astfel încât să se distingă mai mult unul de celălalt. Culoarea părului miresei din flashforward este, prin urmare, o culoare intermediară.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Flashforward-ul care arată că Futaro se va căsători în cele din urmă cu doar una dintre Nakano a fost adăugat pentru a elimina posibilitatea ca Futaro să se căsătorească cu toate cei cinci. De asemenea, s-a decis ca toate surorile să aibă sentimente negative față de Futaro încă de la început, deoarece Haruba a vrut să scrie cum relațiile lor s-au îmbunătățit de la ură la iubire în poveste, cu excepția lui Yotsuba, care acționează ca ghidul lui Futaro pentru dezvoltarea poveștii.

Deși este adesea norma ca manga de comedie romantică harem să aibă reprezentări sexuale ale personajelor, Haruba a spus că a încercat să evite acest lucru într-o oarecare măsură după Vol. 1. În opinia sa, arătarea chiloților care sunt purtati, adică panchira, face personajele mai puțin misterioase și apoi mai puțin interesante pentru cititori. Pentru a menține personajele interesante, scenele sexy au fost intenționate de el să fie ambigue, dar nu directe, conducând la imaginația cititorilor. Aspectul costumului de baie ale surorilor a fost dezvăluit în sfârșit în capitolul 92, deoarece Haruba credea că ar trebui să existe un episod de costume de baie înainte de a termina povestea.