George S. Bărănescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
George S. Bărănescu
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Decedat2001 (81 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieinginer Modificați la Wikidata
Membru corespondent al Academiei Române

George S. Bărănescu (n. 13 mai 1919, Odobești, Vrancea – d. 6 aprilie 2001, SUA) a fost un inginer român, membru corespondent al Academiei Române.

Distincții[modificare | modificare sursă]

În iunie 1969 i s-a conferit titlul de Profesor universitar emerit al Republicii Socialiste România „în semn de prețuire a personalului didactic pentru activitatea meritorie în domeniul instruirii și educării elevilor și studenților și a contribuției aduse la dezvoltarea învățămîntului și culturii din patria noastră”.[1]

A fost distins cu Ordinul Steaua Republicii Socialiste România clasa a III-a (1971) „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român”.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Decretul nr. 493 din 26 iunie 1969 privind conferirea de titluri ale Republicii Socialiste România unor cadre didactice din învățămîntul de toate gradele, cu prilejul zilei de 30 iunie, Ziua învățătorului, text publicat în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România din 14 iulie 1969.
  2. ^ Decretul nr. 138 din 20 aprilie 1971 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România privind conferirea unor ordine ale Republicii Socialiste România, art. 12.

Legături externe[modificare | modificare sursă]


Predecesor:
Constantin N. Dinculescu
Rectorul Universității Politehnica București
aprilie 1968aprilie 1972
Succesor:
Radu P. Voinea