Frederic Augustus al II-lea al Saxoniei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Frederic Augustus al II-lea
Friedrich August II of Saxony.jpg
Rege al Saxoniei
Domnie 6 iunie 1836 – 9 august 1854
Predecesor Anton
Succesor Ioan
Căsătorit(ă) cu Marie Caroline de Austria
Maria Anna de Bavaria
Nume complet
Friedrich August Albrecht Maria Clemens Joseph Vincenz Aloys Nepomuk Johann Baptista Nikolaus Raphael Peter Xavier Franz de Paula Venantius Felix
Casa regală Casa de Wettin
Tată Prințul Maximilian al Saxoniei
Mamă Prințesa Carolina de Parma
Naștere 18 mai 1797(1797-05-18)
Pillnitz, Dresda
Deces (57 de ani)
Karrösten
Înmormântare Katholische Hofkirche

Frederic Augustus al II-lea (germană Friedrich August II.; n. 18 mai 1797 – d. 9 august 1854) a fost rege al Saxoniei și membru al Casei de Wettin

A fost fiul cel mare al Prințului Maximilian al Saxoniei (care era fiul cel mic al electorului Frederic Christian de Saxonia) și al primei sale soții, Prințesa Carolina de Parma.

La 26 septembrie 1819 la Viena (prin procură) și din nou la 7 octombrie la Dresa (în persoană) s-a căsătorit cu Arhiducesa Marie Caroline de Austria, fiica împăratului Francisc I al Austriei. Nu au avut copii.

La 24 aprilie 1833 la Dresda Frederic Augustus s-a recăsătorit cu Prințesa Maria Anna de Bavaria, fiica împăratului Maximilian I Joseph de Bavaria. Nu au avut copii.

În timpul unei călătorii în Tirol, a avut un accident în Brennbüchel; a căzut de pe cal în fața acestuia iar calul l-a călcat pe cap. A murit la 8 august 1854 la Gasthof Neuner și a fost înmormântat la Katholische Hofkirche în Dresa. A fost succedat de fratele său mai mic, Ioan al Saxoniei.

Arbore genealogic[modificare | modificare sursă]


Frederic Augustus al II-lea al Saxoniei
Naștere: 18 mai 1797 Deces: 9 august 1854
Titluri regale
Predecesor:
Anton
Rege al Saxoniei
1836-1854
Succesor:
Ioan