Fortnite

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Fortnite
Fortnite
GenuriOnline Multiplayer, RPG,FPS
DezvoltatoriEpic Games
EditoriEpic Games
PlatformeMicrosoft Windows, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Android, Ouya
Platformă originalăMicrosoft Windows
An de înființare2017
Site-ul oficialhttps://www.epicgames.com/fortnite/en-US/home

Fortnite este un joc video online multiplayer role-play lansat pentru prima dată în 2017.Este disponibil ca pachete software separate pentru fiecare "mod de joc", acestea având în comun același tip de gameplay, precum și faptul că folosesc același motor de joc. Modurile de joc includ: Save the World, un joc cooperativ de shooter-supraviețuire cu până la patru jucători pentru a lupta împotriva creaturilor asemănătoare zombie-lor și pentru a apăra obiecte cu fortificațiile pe care le poți construi în Fortnite Battle Royale, Battle Royale este gratuit, unde 100 de jucători se luptă pentru a fi ultima persoană în viață. Ambele moduri de joc au fost lansate în 2017 ca titluri de acces rapid; Salvați Lumea este disponibilă numai pentru Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 și Xbox One, în timp ce Battle Royale a fost lansat pentru aceste platforme plus pentru dispozitivele Nintendo Switch, iOS și Android.

În timp ce ambele jocuri au avut succes pentru compania Epic Games, Fortnite Battle Royale a devenit un succes răsunător, atrăgând peste 125 de milioane de jucători în mai puțin de un an și câștigând sute de milioane de dolari pe lună, devenind practic un fenomen cultural.

Moduri de joc[modificare | modificare sursă]

În prezent, Fortnite este distribuit ca trei jocuri diferite, deși fiecare joc utilizează același motor și are grafică similară, elemente de artă și mecanică de joc.

  • Fortnite: Save the World este conceput drept jucători împotriva jocului, în care patru jucători cooperează pentru un obiectiv comun pe diferite misiuni. Jocul este setat după apariția unei furtuni cu fluviu pe Pământ, cauzând dispariția a 98% din populație, iar supraviețuitorii să fie atacați de "coji" de tip zombie. Jucătorii își iau rolul de comandanți ai adăposturilor de bază, colectează resurse, salvează supraviețuitorii și apără echipamente care ajută fie la colectarea datelor despre furtună, fie la împingerea furtunii. Când temină misiunile, jucătorii primesc o serie de elemente în joc, printre care: personaje eroice, scheme de arme, capcane și supraviețuitori, toate acestea putând fi ridicate prin experiența dobândită pentru a-și îmbunătăți atributele.
  • Fortnite: Battle Royale este un mod unde se găsesc 100 de jucători, fiecare pentru el, permițându-le să se joace singuru, într-un duo sau într-o echipă (de obicei, formată din trei sau patru jucători). Jucătorii de arme sar din aer liber de la un "Battle Bus" care traversează harta jocului. Când aterizează, trebuie să adune arme, potiuni și resurse în timp ce încearcă să rămână în viață și să atace alți jucători. Pe parcursul unei runde, zona sigură a hărții se micșorează în dimensiune datorită unei furtuni care se apropie; jucătorii din afara zonei în care se află în siguranță primesc daune și pot fi uciși. Acest lucru forțează jucătorii rămași în spații mai stricte și încurajează întâlnirile jucătorilor. Ultimul jucător, duo sau echipa este câștigătorul.
  • Fortnite: Creative este un mod de joc introdus în data de 6 decembrie a anului 2018. Acest mod de joc le oferă jucătorilor propria lor insulă privată asupra căreia pot face diverse modificări și adăuga structuri noi. Jucătorii pot creea noi mini-jocuri pe care să le joace împreună cu prietenii.

În toate modurile, jucătorii pot folosi un târnăcop pentru a distruge structurile existente pe hartă pentru a colecta resursele de bază care sunt lemnul, cărămida și metalul. Ulterior, jucătorul poate folosi aceste materiale pentru a construi fortificații, cum ar fi pereți, podele și scări. Astfel de piese de fortificare pot fi editate pentru a adăuga lucruri precum ferestrele sau ușile. Materialele utilizate au proprietăți de durabilitate diferite și pot fi actualizate la variante mai puternice utilizând mai multe materiale de același tip. În cadrul "Salvați lumea", jucătorii pot crea fortificații defensive în jurul unei tuneluri cu obiective sau capcane, pentru a atrage cocoașele. În "Battle Royale", aceasta oferă mijloacele de a traversa rapid harta, de a vă proteja de focul inamic sau de a întârzia un dușman în avantaj.

Toate cele trei moduri de joc sunt stabilite pentru a fi libere pentru a juca titluri, deși în prezent, "Salvați lumea" este în acces rapid și necesită cumpărare pentru a juca. Ambele jocuri sunt monetizate prin folosirea V-Bucks, monedă în joc care poate fi achiziționată cu fonduri din lumea reală, dar câștigată și prin completarea misiunilor și a altor realizări în "Salvați lumea". V-Bucks în "Save the World" poate fi folosit pentru a cumpăra pinate în formă de lame pentru a obține o selecție aleatorie de articole. În "Battle Royale", V-Bucks poate fi folosit pentru a cumpăra obiecte cosmetice cum ar fi modele de caractere sau ceva asemănător sau poate fi folosit și pentru achiziționarea jocului Battle Pass, o progresie progresivă a recompenselor de personalizare pentru dobândirea experienței și îndeplinirea anumitor obiective în timpul cursul unui sezon "Battle Royale".