Final Space

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Final Space
Genoperă spațială
fantezie științifică
comedie-dramă
ficțiune de acțiune[*]
ficțiune de aventură
film de aventuri
științifico-fantastic  Modificați la Wikidata
Creator(i)Olan Rogers[*]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite ale Americii
Canada  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade36  Modificați la Wikidata (lista episoadelor din Final Space[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Perioadă de difuzare[1][2]
Difuzare
Canal originalTBS[*]
Adult Swim  Modificați la Wikidata
Cronologie

Final Space este un serial TV de animație de operă spațială, dramatic de comedie. A fost creat de Olan Rogers și dezvoltat de Rogers și David Sacks. Serialul are două personaje principale, un astronaut terestru pe nume Gary Goodspeed și prietenul său extraterestru extrem de puternic, Mooncake⁠(d), și se concentrează pe aventurile lor intergalactice în timp ce încearcă să salveze universul de la pierire.

Serialul a fost difuzat pe TBS la 26 februarie 2018.[3] Apoi a fost transmis noaptea târziu de Cartoon Network, Adult Swim a început cu al doilea sezon pe 24 iunie 2019, urmat de al treilea și ultim sezon pe 20 martie 2021.[4]

La 10 septembrie 2021, Rogers a anunțat că Adult Swim a anulat serialul după trei sezoane[5] [6] din cauza fuziunii propuse a WarnerMedia cu Discovery anunțată în acel an. În septembrie 2022, Rogers a susținut pe Twitter că seria va fi anulată în scopuri fiscale de către Warner Bros. Discovery odată ce se încheie transmisia sa internațională pe Netflix.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.avclub.com/final-space-creator-olan-rogers-announces-cancelation-i-1847656996, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.youtube.com/watch?v=bFg3ljZF2kA, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ Otterson, Joe (). „TBS Renews 'American Dad' For Two More Seasons, Sets Monday Night Animation Block”. Variety. Accesat în . 
  4. ^ Greene, Steve (). 'Final Space' Review: It's Time to Catch Up on One of TV's Animated Sci-Fi Treasures”. IndieWire⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Perine, Aaron (). „Final Space Third And Final Season Coming To Netflix”. Comicbook⁠(d). Arhivat din original la . 
  6. ^ Hughes, William (). „Final Space creator Olan Rogers announces cancelation in emotional video”. The A.V. Club⁠(d). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]