Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Logo
Iaşi, Alexandru Ioan Cuza University 8.jpg
Informații
Fondată  Modificați la Wikidata
Localizare
ȚaraFlag of Romania.svg România
Unitate administrativăIași  Modificați la Wikidata
Prezență web
site web oficial
facebook
Corpul B al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în care se desfășoară activitățile Facultății de Biologie

Facultatea de Biologie este una dintre cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sediul în corpul B al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Bulevardul Carol I, nr. 20A).

Istoric[modificare | modificare sursă]

Facultatea de Biologie a existat ca secție a Facultății de Științe (Fizică, Matematică și Științe Naturale) încă de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (26 octombrie 1860).[1][2]

În 1948, secția de Științe Naturale a devenit Facultatea de Științe Naturale, în cadrul căreia au funcționat mai multe catedre de profil (Botanică, Zoologie, Fiziologie vegetală, Fiziologie animală și Geologie).

În anul 1959 s-a constituit Facultatea de Științe Naturale–Geografie prin unirea colectivelor ce predau Științele biologice cu cele care predau Științele geografice, care în 1963 s-a transformat în Facultatea de Biologie–Geografie. Ca urmare a dezvoltării Secției de Geologie, în 1977 Facultatea și-a întregit denumirea în cadrul studierii Științelor naturii, devenind Facultatea de Biologie–Geografie–Geologie.

Printre personalitățile marcante care au predat la Facultatea de Biologie s-au numărat:[3]

Prezent[modificare | modificare sursă]

Facultatea de Biologie există ca entitate de sine stătătoare din 1990. La nivel de licență se studiază drept specializări Biologie, Biochimie și Ecologie și protecția mediului, iar la nivel de masterat Conservarea biodiversității, Biotehnologii microbiene și celulare, Genetică moleculară, Biologia dezvoltării și Consiliere de mediu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Facultatea de Biologie”. Accesat în . 
  2. ^ Istoria Universității din Iași, Gheorghe Iacob și Alexandru-Florin Platon (coordonatori), Iași, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, 2010, 906 p
  3. ^ „150 de personalități ale Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași”. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]