Ellen Glasgow

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ellen Glasgow
Portrait of Ellen Glasgow.jpg
Ellen Glasgow
Date personale
Născută [1]
Richmond, SUA
Decedată (72 de ani)[1]
Richmond, SUA
Înmormântată Hollywood Cemetery[*]
Cetățenie Statele Unite ale Americii
Ocupație scriitoare
romancieră[*]
Activitate
Limbi limba engleză[2]
Opere semnificative In This Our Life[*]

Ellen Glasgow, pe numele său complet Ellen Anderson Gholson Glasgow, (n. 22 aprilie 1873 - d. 21 noiembrie 1945) a fost o scriitoare americană, laureată a Premiului Pulitzer originară din Richmond, Virginia.

Începând cu 1897, Glasgow a scris 20 de romane, tratând în majoritatea lor viața din statul american Virginia. În ciuda educației sale precare, Glasgow a reușit să obțină atât succes public cât și critic în timpul său, respectiv să atingă nivelul statutului de povestitor al vieții de zi cu zi din Virginia, prin lecturi extensive.

Astăzi, Ellen Glasgow este considerată un scriitor minor, romanele sale fiind apreciate mai ales pentru caracterul pronunțat descriptiv al Sudului Statelor Unite ale Americii.

Ellen a menținut o lungă prietenie literară cu James Branch Cabell, un alt cunoscut scriitor din Richmond, Virginia (vedeți conexiunea următoare [1]).

După stingerea sa din viață în 1945, Ellen Glasgow a fost înmormântă și se odihnește în Cimitirul Hollywood din Richmond, Virginia.

Bibliografie selectivă[modificare | modificare sursă]

Romane

Autobiografie

  • The Woman Within (publicată postum în 1954)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b "Ellen Glasgow", data.bnf.fr, accesat la 10 octombrie 2015 
  2. ^ "Ellen Glasgow", data.bnf.fr[*] http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb125312926, accesat la 10 octombrie 2015  Missing or empty |title= (ajutor)