Dr. Reddy's Laboratories

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Dr. Reddy's Laboratories este o companie farmaceutică globală înființată în 1984 de către Dr. Anji Reddy. Compania este concentrată pe furnizarea de medicamente pe trei segmente de afaceri: molecule generice (medicament copiat după original pe acea moleculă), servicii farmaceutice și ingrediente active (substanța de bază a medicamentului). Primul centru de producție a funcționat în India, dar apoi s-a extins și în Statele Unite, Mexic, Germania, Rusia și Marea Britanie. Momentan compania deține peste 190 de medicamente și 60 de substanțe active pentru tratarea durerii, infecțiilor, cancerului și diabetului.[1]

Istoricul companiei[modificare | modificare sursă]

Dr. Reddy s-a lansat inițiat în 1984 prin producerea de medicamente generice. În 1986, Reddy`s a făcut demersuri astfel încât să facă din produsele sale branduri. Astfel, în mai puțin de un an Reddy`s a lansat Norilet -antibiotic indicat pentru tratarea anumitor tipuri de infecții bacteriene-, primul brand produs de companie și recunoscut în India. Curând, Reddy`s a avut un nou succes cu Omez -indicat pentru ulcer duodenal și gastric, reflux sau esofagită ulcerată-, lansat la jumătate prețul față de alte branduri de pe piața indiană la acel moment.

Într-un an, Reddy`s a devenit prima companie indiană care exporta ingrediente active pentru piața farmaceutică din Europa. În 1987, Reddy`s a început să treacă de la furnizor de ingrediente farmaceutice pentru alți producători, la producător de medicamente.

Expansiune internațională[modificare | modificare sursă]

În 1992 Reddy`s înființează în Rusia prima companie mixtă cu cel mai mare producător farmaceutic din țară: Biomed, dar pe fondul unor acuzații scandaloase în 1995, Reddy`s vinde compania la Kremlin.

În 1994, Reddy`s țintește piețele generice din Statele Unite.

Noi descoperiri[modificare | modificare sursă]

Intenția lui Reddy`s de a descoperi noi medicamente a implicat și direcționarea produselor generice de specialitate de pe piețele occidentale. Dezvoltarea acestor produse generice de specialitate a reprezentat un pas important pentru companie, mai ales în creșterea de entități chimice noi. Elementele implicate în crearea acestor generice de specialitate, cum ar fi inovarea laboratorului, dezvoltarea compușilor și trimiterea echipei de vânzări pe teren au fost de asemenea importante pentru producerea de noi medicamente. Astfel, aceste noi produce au permis companiei să câștige experiență, înainte de a trece la crearea de medicamente brand.

Reddy`s a investit de asemenea și în construirea de noi laboratoare de cercetare. Astfel, în 1992 ia naștere Fundația de cercetare Dr. Reddy`s, dedicată descoperirii de noi medicamente. La început, strategia fundației a fost să caute analogii. Apoi, s-a concentrat pe angajarea oamenilor de știință, în special studenți indieni, care erau în străinătate pentru studii doctorale sau post-doctorale.[2] În anul 2000, fundația înființează un laborator în Atlanta. Laboratorul este numit Reddy USA Therapeutics Inc (Rusti), iar scopul principal este descoperirea de medicamente cu ajutorul studiilor de genomică și proteomică. Cercetarea lui Reddy`s s-a axat pe domenii de nișă de pe piețele occidentale: medicamente împotriva cancerului, diabetului, bolilor cardiovasculare și infecțiilor.

Extindere și achiziții[modificare | modificare sursă]

În 1997, compania a fost pregătită pentru următorul pas major. De a fi furnizor de medicamente și ingrediente active pe piețele reglementate, cum ar fi Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, dar și un brand în piețele nereglementate, ca India și Rusia. În același an, Reddy`s obține licență pentru o moleculă în studiile clinice, pentru Novo Nordisk, o companie farmaceutică daneză.

Operațiunile de fabricație din India au fost consolidate în 1999, prin dobândirea companiei American Remedies Ltd. Această achiziție face ca Reddy`s să devină a treia cea mai mare companie farmaceutică din India, după Ranbaxy și Glaxo (I) Ltd.[3]

În 2003, compania lansează în Statele Unite Ibuprofenul, primul produs generic care urmează să fie comercializat sub eticheta Dr. Reddy`s. Lansarea acestui produs este un eveniment important pentru încercarea companiei de a construi o afacere durabilă și solidă pe piața genericelor americane. [4]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

http://www.drreddys.ro/

http://www.drreddys.com/ - Site web oficial