Dräxlmaier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Dräxlmaier
TipGmbH[*]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
ȚaraGermania  Modificați la Wikidata
SediuVilsbiburg
IndustrieIndustria automobilistică  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
Instagram

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Cu peste 55.000 de angajați în întreaga lume, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

DrÄxlmaier în România[modificare | modificare sursă]

DrÄxlmaier Group este o compania germană care este furnizor auto. A construit prima fabrică în România în 1993, la Pitești, unde produce sisteme de bord. A urmat, apoi, înființarea fabricii de sisteme electrice din Satu Mare și Timișoara, în 1999. Ulterior a fost construită o fabrică în Timișoara care cuprinde atât activități de producție a sistemelor electrice, cât și activități de producție a echipamentelor de testare a componentelor și sistemelor auto. În 2003 activitatea companiei s-a extins la Hunedoara pentru  producția de sisteme electrice și cea a componentelor electrice și la Brașov, în Codlea – unde se dezvoltă sisteme de interior: borduri, uși și console centrale.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaje și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DrÄxlmaier Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit.

Printre clienți se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen.

Număr de angajați în România:                                            15.000

Cifra de afaceri în 2015 (la nivelul Gupului):                    3,7 miliarde de euro

Legături externe[modificare | modificare sursă]