Discuție Utilizator:Lucian C./Arhiva 1

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Arhive de discuţii[modificare sursă]

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Lucian C./Arhiva 1) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! – Laura\ mesaj 2 iunie 2007 10:21 (EEST)[răspunde]

Previzualizare[modificare sursă]

Am observat că aveţi obiceiul de a salva articolul la care lucraţi în mod repetat la intervale scurte de timp, după modificări mici. Dacă doriţi să vedeţi ce efect au modificările nu este nevoie să salvaţi pagina, puteţi folosi butonul de previzualizare. În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările la articol. Mulţumesc! -- Pixi discuţie 2 iunie 2007 11:14 (EEST)[răspunde]

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că scrieţi fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ş, ţ), cât şi a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveţi detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuşi din motive obiective nu puteţi face acest lucru, interfaţa Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele româneşti cu diacritice folosind o serie de butoane aflate sub caseta de editare. La fel puteţi introduce şi caractere specifice altor limbi.

Cu speranţa că pe viitor veţi scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună şi spor la scris! — AdiJapan  4 iunie 2007 11:40 (EEST)[răspunde]

Imagini cu drepturi de autor neclare[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia o serie de imagini pentru articolul Christina Aguilera, dar nu aţi respectat cerinţele privitoare la imagini (v. Wikipedia:Imagini). Printre ele două condiţii sînt absolut obligatorii: la fiecare fişier trebuie menţionate sursa imaginii şi licenţa sub care este ea disponibilă. În lipsa acestor date, sau dacă datele furnizate sînt greşite, fişierele vor fi şterse, pentru că altfel este în pericol însăşi existenţa Wikipediei. Vă rog ca la toate imaginile pe care le-aţi trimis să scrieţi măcar cele două informaţii esenţiale; pentru licenţă puteţi folosi formatele deja existente: Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Mulţumesc. — AdiJapan  25 iulie 2007 13:07 (EEST)[răspunde]

Albume Cristina Aguilera[modificare sursă]

Bună ziua şi felicitări pentru seria de articole despre CA. Rugămintea mea e să nu introduceţi albumele direct în categoria Categorie:Cristina Aguilera, am creat categoria Categorie:Albume Cristina Aguilera, care e inclusă în Categorie:Cristina Aguilera. Mersi. -- Pixi discuţie 11 septembrie 2007 14:59 (EEST)[răspunde]

Imagini cu drepturi de autor neclare[modificare sursă]

Buna ziua,

Ati incarcat o serie de imagini cu Christina Aguilera si anume:

Toate aceste imagini le-ati adaugat licenta Creative Commons iar sursa este foarte ambigua, de genul Luat de pe Google.. In unele imagini, detaliile suplimentare furnizeaza informatii despre autorul imaginilor : Photo by Frank Micelotta/Emmys/Getty Images for FOX. pe site-ul celor de la Getty Images nu am gasit informatii conform carora imaginile acestora ar avea licente libere, asa ca va rog sa indicati motivul pentru care ati clasat imaginile ca fiind CC. In caz contrar va rog sa motivazi motivul pentru utilizare libera a acestora. Orioane -msg- 24 septembrie 2007 14:58 (EEST)[răspunde]

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Helena PAPARizou.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia fişierul Helena PAPARizou.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii 340xamy winehouse.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia fişierul 340xamy winehouse.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii 340x2.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia fişierul 340x2.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii 340x.jpg[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia fişierul 340x.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare. Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Orioane -msg- 24 septembrie 2007 15:03 (EEST)[răspunde]

În legătură cu mesajul trimis...[modificare sursă]

Salut! Am vrut să te informez că răspunsul la afirmaţia precizată în mesjul tău este pozitiv. Deşi am un timp foarte scurt liber(în jur de 5 ore în zilele lucrătoare(luni-vineri)) voi încerca să te ajut în legătură cu articolele legate de muzică şi pictură(principalul meu domeniu de activitate). P.S. Dacă ai timp, şi, bine înţeles dacă vrei să mă ajuţi la secţia de "Film, teatru şi televiziune" in articolul Phil Collins(pentru detalii vezi Wikipedia varianta în limba engleză. Cristi215 9 octombrie 2007 11:35(EEST)

Despre articolul Kelly Clarkson[modificare sursă]

Multumesc pentru informatii. Cand voi avea timp voi incerca sa-l imbunatatesc atat cu referinte si cu punerea textului in formatul corect. Daca vei avea timp dupa finalizarea articolului "Rihanna", poate vom lucra impreuna la "Kelly Clarkson" deoarece doresc sa avem un articol de calitate despre ea ! Chiar merita ! 2 creiere gandesc mai bine decat unul singur ! Mersi inca o data !

Imi face mare placere sa descopar un iubitor al muzicii de calitate. Am citit articolul "Christina Aquilera" si nu pot sa-mi manifest decat respectul si admiratia pentru felul in care este editat si organizat. Cat despre mine, sunt relativ nou in aceasta comunitate, sper sa ajut unde ma pricep, ultimul articol scris de mine fiind despre iTunes (player-ul Apple). Folosesc acest program in fiecare zii si sunt indignat ca tara noastra nu are un magazin online de muzica. In legatura cu (articolul) Kelly Clarkson, ma pot ocupa de poze (am chiar o coperta a unei reviste in care a aparut) asa ca as fii extrem de multumit daca ma vei putea ajuta la partea de text si organizare. Speram sa realizam ceva de calitate deoarece (Kelly Clarkson e cantareata mea preferata), ce sa-i fac ! Multumesc pentru timpul tau acordat acestui subiect, sper sa ne mai auzim ! --Antonio 18 octombrie 2007 20:50 (EEST)[răspunde]

Acord acceptat[modificare sursă]

Nu am nici o obiectie. Stiu ca trebuie sters si rescris, de asemenea si reorganizat. La partea de text ai mana libera din partea mea. Am citit chiar articolul din engleza, insa este mult prea alambicat si slab organizat. Daca ai alte nelamuriri sau sugestii, te rog sa mi le scrii. Mersi pentru poza incarcata la (nu stiu cum se numeste) -Acest utilizator este fan Kelly Clarkson- , realizata de tine pe 20 Oct ! Mersi pt ajutorul tau ! --Antonio 20 octombrie 2007 15:14 (EEST)[răspunde]

Interesant[modificare sursă]

Am observat ca te-ai apucat de articol si realizezi in mare parte o traducere a articolului american in limba romana, este foarte bine si asa. Am citit biografia si este foarte bine realizata, te-am corectat la cateva mici greseli ( ex: ntr-un ). Vroiam sa te intreb daca ar fi interesant sa realizez niste capturi (poze) ale videoclipurilor sale, pentru a le folosi ulterior in articol la sectiiunile specifice (single-uri, albume)? --Antonio 20 octombrie 2007 19:59 (EEST)[răspunde]

Sincer, muzica pop nu e punctul meu forte. Consider că e mai indicat să se exprime persoanele care sînt interesate de gen. Succes. Damian 2 noiembrie 2007 17:30 (EET)[răspunde]

Nu uita să pui interwiki (ştii ce e, nu ?), scrie lunile anului cu literă mică şi nu te descuraja. --Venator 4 noiembrie 2007 20:50 (EET)[răspunde]

Amy peste Amy[modificare sursă]

Domnule, e adevărat că am prostul obicei să isc supărări pe Wikipedia română. Îţi cer scuze dacă ţi-am lăsat impresia că altceva decât reproşuri nu am a aduce articolului D-tale! (Şi am eu senzaţia că asta s-a petrecut.) Nici nu încape vorbă de atac la persoană, cu totul altfel (îmi) arată un atac la persoană. Articolul este muncit şi nu e prima oară când o spun; totuşi, mai e multicel până la statutul „de calitate”. Ai să-l primeşti şi mai cred că nu refuzi modificările pe care ţi le fac chiar acum, deşi nu am fost, cum zici, cel mai „amiabil”. Adevărul este că am lucrat multă vreme la Wikipedia engleză şi am văzut ce se face pe-acolo. Comentarii precum cele ale mele (cum se zice, capabile să „desfiinţeze”) sunt acolo la ordinea zilei şi nu sunt atacuri, ci doar nişte criterii ceva mai dure: formatare omogenă, fiecare cuvânt şi fiecare exprimare poate fi parlamentată săptămâni întregi – bineînţeles, când vine vorba de articole de calitate.

Da, am făcut acolo un fel de armată şi am spus „dezastruos” pentru că sunt obişnuit să notez de la 0 la 10 şi nu invers. „Articol de calitate” e cea mai înaltă distincţie pe Wiki şi va merita mereu mai mult. Articolul D-tale e excelent pentru un articol normal, dar slab pentru unul de calitate. Stă rău la capitolele formatare, estetică („năclăit”, ziceam mai devreme) şi exprimare. Ce e supărare în asta? Da, n-am zis-o în modul cel mai fericit, dar am să-ţi explic şi de ce. Ai văzut cum au sărit toţi pe mine la pagina cu propunerea D-tale, că de ce nu mă uit că e pagina scrisă de-un copil, să fiu indulgent. Spune-mi D-ta, ţie îţi convine să fii tratat aşa, condescendent? Până la urmă, preferi pe cineva care latră că toate articolele bune trebuie să fie la fel de bune (cum sunt eu) sau pe cineva care să-ţi spună „lasă-l, e mic”? Ei, eu aştept multe de la D-ta de vreme ce te-ai înscris la Wiki şi ai scris deja nişte articole bune şi cuprinzătoare. Crede-mă pe cuvânt, m-am luat de contribuitori de toate vârstele şi am făcut-o la fel de vehement.

Aşadar, te rog să-mi ierţi exprimarea (nejustificat de) dură (totuşi, cum vezi, problemele respective rămân a fi rezolvate). Şi seara bună! Nu uita că lucrăm pe terenuri destul de apropiate – văd că D-ta eşti cu pop-ul, eu sunt cu rock, jazz, muzica uşoară, folclorul muzical şi teoria. Deci, tot pe-acolo. Numai bine! (Impy4ever 4 noiembrie 2007 22:34 (EET))[răspunde]

Kelly Clarkson[modificare sursă]

Felicitări pentru articol. Totuşi v-aş recomanda să-l mai recitiţi odată pentru corecturi reduse. Două observaţii minore:

  • Nu ştiu de unde aţi luat "Rock-Chick Fit". Există un stil de coafură "Rock-Chick". Poate că Fit se utilizează în unele ţări anglofone (există diferenţe între engleza din diferite ţări ca Regatul Unit, Statele Unite sau Australia - ca exemple, de altfel şi regionalisme în cadrul diferitor ţări). Dar de obicei "Fit" se aplică mai degrabă pentru moda la îmbrăcăminte. Cred că pentru un articol în limba româna ar fi preferabil să vorbim despre o coafură stil "Rock-Chick".
  • Ar trebui revizuită fraza legată de NASCAR. Clarkson face spoturi publicitare, apare în prezentări publice şi, în general, este reprezentanta NASCAR pentru relaţii publice. Ar trebui precizate aceste date. Este oricum mai important decât faptul că a avut anumite amenzi pentru abateri dela legea circulaţiei. Afil 5 noiembrie 2007 04:00 (EET)[răspunde]

Imi pare rau[modificare sursă]

Imi pare rau ca nu-mi pot da cu parerea. Domeniile abordate de dvs. nu intra in sfera mea de preocupari. Oricum, la o prima vedere, pare O.K.! Succes!--nelu craciun 5 noiembrie 2007 08:40 (EET)[răspunde]

Întrebare[modificare sursă]

Întâi de toate, felicitări pentru articolul de calitate. Îmi permit o întrebare: deşi ştiu că în general o pagină de utilizator poate conţine "cam orice", nu vi se pare un pic cam... roşu fondul?!? :D Personal, a trebuit să trec repede la pagina de discuţii, altfel începeau să ma doară ochii şi capul. Nu mi-o luaţi în nume de rău, era doar o părere personală, şi sunt conştient că poate Dvs. vă place aşa. Toate cele bune şi succes pe mai departe! --Vlad|-> 8 noiembrie 2007 15:14 (EET)[răspunde]

Salut, Lucian. Te deranjez cu o rugăminte. Ai pe pagina de utilizator imaginea asta: Imagine:Kelly Clarkson.JPG, sub licenţa „utilizare cinstită”. Asemenea imagini sînt copiate fără acordul titularilor drepturilor de autor (dar legal) şi de aceea nu le putem folosi decît cu anumite condiţii. Una din condiţii este să nu le folosim decît în articole, şi anume strict în articolele care se referă la subiectul respectiv. În nici un caz nu le putem pune pe paginile de utilizator. Te rog să faci în aşa fel încît să nu mai apară acolo, de exemplu s-o înlocuieşti cu o legătură internă. — AdiJapan  9 noiembrie 2007 08:58 (EET)[răspunde]

Acelaşi lucru este valabil şi pentru celelalte imagini cu utilizare cinstită din josul paginii tale de utilizator... Caută un pic pe Commons, poate sunt şi imagini libere. --Alex:D|Mesaje 9 noiembrie 2007 23:44 (EET)[răspunde]

Bună. Nu cumva domnişoara JoJo s-a referit că nu este de acord cu ce a făcut domnul preşedinte George W.Bush în mandatul său, nu în biroul său ? Dacă a spus pe englezeşte "in office", la mandat se referea. --Venator 24 noiembrie 2007 19:09 (EET)[răspunde]

Bună ziua. În articole precum cel menţionat mai sus rogu-vă s-aveţi în vedere şi încadrarea lor în cadrul proiectului. Şi aici mă refer la: format de ciot, dacă se cuvine acest lucru; secţiune de Vezi şi; categorii; legături interwiki. Numai bine. --Rebel 25 noiembrie 2007 15:43 (EET)[răspunde]

Referitor la format, sigur că da. Copiază formatul de la en ([1]) la noi în spaţiul Format şi ajustează-l până-ţi place. Pe urmă foloseşte-l în articole. Dacă vrei să-ţi explic mai în detaliu, scrie-mi. --Gutza DD+ 26 noiembrie 2007 15:48 (EET)[răspunde]
Sigur că nu mă deranjează, cu ce ar putea deranja să creezi un format? --Gutza DD+ 26 noiembrie 2007 16:14 (EET)[răspunde]
Mai întâi copiaza sursa formatului de unde ţi-am indicat într-un format nou de la noi -- de exemplu Format:Personaj joc video. Apoi modifică sursa în sensul de a traduce numele variabilelor. Dacă nu ştii nimic despre formate, poţi să cauţi aici şi la paginile la care se face referinţă: Wikipedia:Texte speciale. E posibil să fie necesar să te uiţi şi la documentaţia de la Wikipedia în engleză -- văd că vorbeşti bine engleza, n-ar trebui să fie o problemă. Pe urmă fă-ţi o pagină de probă, de exemplu Utilizator:SylverSpy 93/Cutia cu nisip şi experimentează cu formatul acolo până-ţi place cum a ieşit. Pe urmă îl foloseşti în articol. Dacă e neclar vreunul dintre paşi, întreabă-mă. --Gutza DD+ 26 noiembrie 2007 17:27 (EET)[răspunde]

Răspuns Galaţi[modificare sursă]

multumesc, au fost cateva neintelegeri intre noi 2, dar le-am rezolvat, am facut articole separate. vreau sa apara frumos:) nu ma supar pe cine nu e de acord, cine nu e de acord sami spuna lispurile si greselile din articol{{Stefan_Galati 4 ianuarie 2008 21:56 (EET)}}[răspunde]

Avril Lavigne[modificare sursă]

Mulţumesc pentru încrederea acordată prin rugămintea de a mă uita peste articolul Avril Lavigne. Nu ştiu dacă sunt persoana cea mai competentă în materie, fiind român-american şi ţinând seama de deosebirile între cultura din România şi cea din Statele Unite. Îmi voi permite totuşi anumite observaţii:

  1. Majoritatea informaţiilor sunt preluate din articolul din Wikipedia engleză, care nu este un articol strălucit. Aveţi meritul de a fi îmbunătăţit considerabil calitatea articolului din limba engleză, dar mai există unele stângăcii sau exprimări nefericite din articolul englez pe care nu aţi reuşit să le îndepărtaţi.
  2. Majoritatea titlurilor de discuri şi filme sunt prezentate exclusiv în limba engleză. Pentru o enciclopedie în limba română (în special una ca Wikipedia care are şi ediţii în alte limbi) aceasta dă o notă de dispreţ faţă de cititori, considerând că cei care nu sunt în state să înţeleagă expresia "Losing Grip" sunt nişte inculţi. Adevărul este că cititorii de limbă engleză nu au nevoie de materialul în limba română care se adresează cu prioritate celor care nu cunosc deloc sau cunosc insuficient engleza. Iar pentru aceştia titlurile trebuie traduse în limba română. Personal prefer soluţia de a da titlul original în limba engleză întâi, urmat de titlul în limba română (în paranteză).
  3. În schimb, în bibliografie şi referinţe aţi preferat să traduceţi titlurile articolelor de ziare. În general, fiind vorba despre articole publicate este preferabil să indicaţi autorul, titlul articolului, ziarul sau revista, numărul şi data apariţiei înainte de a da introduce legătura la saitul de pe internet. Am făcut unele informaţii în acest sens, dar ele trebuie completate.
  4. Trebuie evitate în articolele wikipedia expresii sau cuvinte vulgare, de exemplu "căcat" pe care l-am eliminat. Este foarte adevărat că în România limbajul vulgar este răspândit şi în presă şi la televiziune şi - cu prioritate - în viaţa politică. În Statele Unite evident între studenţi sau pe stradă se pot întâlni, chiar frecvent, expresii vulgare. La televiziune, chiar dacă se dau ştiri în care anumite persoane utilizează asemenea cuvinte ele sunt totdeauna estompate. În ziarele cu ţinută practic nu apar asemenea cuvinte - citatul respectiv arată că el este preluat dintr-o revistă de mâna a doua. De asemenea, în întreprinderi şi instituţii nu se utilizează un asemenea limbaj. Ţin minte că în întreprinderea unde eram director, uneori una din secretarele mele se referea la City Bank unde îşi avea contul drept Shitty Bank, din cauza serviciilor proaste - recunosc că în relaţiile cu clienţii City Bank lăsa mult de dorit. (Totuşi nu este chiar acelaşi lucru, şi chiar în limba română cuvintele de căcăniu sau căcăcios - deşi au aceeaşi etimologie - sunt mai acceptabile). Iar când plecam de la birou în pauza de masă, poate că pe stradă, între colegi limbajul era mai relaxat. Dar dacă la birou unul din salariaţii mei ar fi utilizat un limbaj de acest gen, i-aş fi atras întâi atenţia şi la prima repetare l-aş fi concediat în 24 de ore. De altfel, linkul respectiv a fost eliminat. Am corectat fraza, dar vă recomand, pe viitor să evitaţi vulgarităţile, chiar dacă în România sunt considerate mai acceptabile decât în unele ţări occidentale.
  5. Articolul are excesiv de multe englezisme - termene preluate din limba engleză. Este un fenomen curent în limba română care se vorbeşte în România şi de fapt nu este un fenomen nou. Acum 200 de ani se preluat necritic cuvinte din limba greacă, acum 100 de ani România era invadată de franţuzisme. Pentru multe din noţiunile respective, exista sau existau echivalente româneşti, pe care cei care vorbesc cu un exces de neologisme nici nu încearcă să le găsească. În bună parte este şi un teribilism al tineretului care caută să arate că este familiar cu expresii din limbi străine, când adeseori nu este vorba decât o lene de a gândi. În alte limbi, există o strădanie de a se adapta cuvintele străine limbii respective - un exemplu ar fi limba spaniolă unde computer a devenit computador, evident etimologia fiind cea engleză dar forma adoptată fiind mai conformă castilianei. Evident că în termenii de muzică modernă sunt termeni care trebuie preluaţi ca atare: nu este cazul săse spună bălăngăneală în loc de rock. Dar dacă vorbim despre alternative rock, sintagma conţine adjectivul "alternative" care în limba engleză se pune înaintea substantivului. Întrebarea pe care mi-o pun este dece este mai corect să utilizăm în continuare singagma engleză în loc de a vorbi despre "rock alternativ".
  6. Mai sunt şi alte englezisme care par ciudate. De exemplu, a vorbi despre "single" pentru un disc care conţine o singura piesă muzicală pare să fie un termen acceptat. Dar singleuri mi se pare forţat - nu ar fi mai corect să utilizâm pentru plural discuri single? Personal nu sunt foarte încântat nici despre "look" deşi cuvântul a invadat atât franceza, germana şi alte limbi europene.
  7. Mi-aş mai permite un mic comentariu, referitor la diferenţa de optică dintre România şi Statele Unite. În Statele Unite, în general, se consideră că o nominalizare pentru Grammy este o mare realizare. Articolul din en:Wiki specifică faptul că a fost nominalizată de mai multe ori. O asemenea menţionare arată implicit faptul că nu a câştigat premiul Grammy, dar pune accentul pe partea pozitivă. În România nu se pune acelaşi accent pe ceea ce americani numesc "to think positive" - modul de gândire este mai negativ decât în Statele Unite. Nu este cazul să detaliem această constatare, dar ea este perfect ilustrată de articolul Dvs. în care insistaţi de mai multe ori asupra faptului că a pierdut în faţa altor interpreţi de muzică uşoară. Această formă de exprimare diminuează însă imaginea pe care o creaţi despre artistă. Autorul articolului american arată că este o artistă în vogă ale cărei merite au fost apreciate prin faptul că a fost nominalizată de multe ori pentru premiul Grammy. Dvs. arătaţi că, deşi are unele merite, nu este chiar o artistă de mână întâi din moment ce a pierdut de atâtea ori prilejul de a câştiga premiul Grammy. Nici una nici alta din cele două viziuni nu este incorectă. Poate că aţi vrut să arătaţi că nu este chiar atât de bună - deşi dacă aveaţi atâtea rezerve probabil că nu aţi fi scris articolul. Dar dacă intenţia a fost de a scoate în evidenţă partea pozitivă, ar fi mai bine să eliminaţi cuvântul pierdut, chiar dacă arătaţi cine a câştigat premiul Grammy în anul respectiv.
  8. Aţi inclus în paranteze drepte doar trimiterile care există în ro:wiki. Cred că ar trebui puse paranteze drepte şi asupra acelor persoane sau noţiuni pentru care ar trebui să existe articole, chiar dacă nu există încă. De exemplu diferitele tipuri de rock ar trebui să aibe articole separate. În en:wiki multe (dar nu toate) au. Este foarte clar că multe din distincţiile care se fac în prezent între diferitele genuri de rock sunt destul de subtile şi este greu de presupus că există multe persoane care ascultând o anumită bucată muzicală ar putea să o încadreze cu certitudine în Pop Rock, Punk Rock, Alternative Rock, Alternative Pop Rock, Modern Rock şi altele. Adevărul este că unii din aceşti termeni se referă la subgenuri general acceptate ale muzicii rock (de exemplu Alternative Rock, Punk Rock sau Pop Rock) - aceşti termeni ar trebui incluşi în paranteze drepte, arătând că ar fi de dorit să apară cândva acest articol. Alţi termeni sunt doar ocazionali şi nu prezintă un gen distinct - după mine în această categorie intră Punck Pop care este de fapt un hibrid, insuficient de clar definit. Dar nu mă consider specialist şi vă las latitudinea de a decide care sunt subgenurile pe care le consideraţi consacrate şi care nu.
  9. Recunosc că poate sunt excesiv. Dar de exemplu, în instituţiile de învăţământ superior din Statele Unite unde se predă limba română, eseuri cu un procent atât de ridicat de englezisme nu ar fi considerat acceptabil şi cu greu ar putea obţine calificativul de trecere la limită. Repet, nu mă refer la calitatea informaţiilor şi structurii articolului care sunt bune, mă refer exclusiv la lexic. Dar poate că noi, cei de peste Atlantic, suntem mai catolici decât papa.

Nu doresc în niciun fel să diminuez meritele Dvs. în scrierea articolului despre Avril Lavigne şi nici valoarea articolului. Am făcut observaţiile cu toată prietenia, la solicitarea Dvs, în speranţa nu doar că veţi aduce mici ameliorări eseului despre Avril Lavigne dar şi că veţi ajunge la o înţelegere mai bună a unora din problemele pe care le ridică o encliclopedie.

Cu stimă Afil 2 ianuarie 2008 22:44 (EET)[răspunde]

Da, chiar dacă în principal este o traducere a celui englzesc, eu nu mă împiedic de linkurile roşii. Cred că ai căpătat ceva experienţă de când adaptezi astfel de articole şi n-ar trebui să mai apară boabe. N-ar fi rău să scrii dacă aceste albume sunt disponibile (şi de când) în România-Moldova. --Alex:D|Mesaje 5 ianuarie 2008 19:34 (EET)[răspunde]

Avril Lavigne in centrul atentiei[modificare sursă]

Cum spuneai si tu cred ca am reusit sa atragem atentia si multe comentarii cu articolul Avril Lavigne. O veste buna este ca am mai primit doua voturi pro si articolul cred ca isi asteapta cuminte statutul de calitate insa avem cateva observatii din partea lui AdiJapan. Aici poti sa le citesti mai usor: http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Propuneri_pentru_articole_de_calitate/Avril_Lavigne Eu nu am intervenit in nici un fel asupra articolului deoarece vreau sa citesti si tu aprecierile si sa vedem ce putem face. In principal se pune problema pozelor si a fisierelor audio. El decat a comentat, nu a dat un vot negativ insa fiind administrator are un cuvant greu. Daca ai idei cum as putea sa te ajut te rog sa-mi lasi un mesaj. Antonio 7 ianuarie 2008 09:41 (EET)[răspunde]

O mică observaţie la ce spune Antonio mai sus: discuţiile pentru acordarea statutului de articol de calitate nu sînt voturi, adică nu prea contează cîte persoane au fost de acord şi cîte au fost împotrivă. În plus, cuvîntul unui administrator nu este cu nici un gram mai greu decît al altor utilizatori. Ceea ce contează cu adevărat este dacă articolul îndeplineşte criteriile de promovare sau nu. Utilizatorul care va încheia discuţia trebuie să se asigure că toate obiecţiile aduse (cele valide, bineînţeles) au fost rezolvate satisfăcător.
De fapt venisem să te felicit că ai făcut corectura la articol, cea legată de fotografii, videoclipuri şi eşantioane audio. Ştiu că în felul ăsta ai impresia că ai redus calitatea articolului (spui „Cât de frumos arata articolu..:|:|:|:|:| zici ca a murit”), dar te asigur că e spre binele Wikipediei, deci al cititorilor. Rostul articolelor dintr-o enciclopedie nu este să încînte privirile oamenilor, ci să-i educe, să-i informeze, să le ofere cunoştinţe. Necazul cel mare al imaginilor folosite ilegal este că prin ele se pune în mare pericol însăşi existenţa Wikipediei, şi nu vrem să se ducă pe apa sîmbetei munca valoroasă a atîtor oameni, inclusiv a ta.
Legat de acelaşi articol mai am o rugăminte. Aş vrea să treci din nou prin text şi să faci următoarele corecturi:
  • Toate ghilimelele trebuie să fie româneşti, deci nu "aşa" ci „aşa”.
  • Titlurile albumelor şi pieselor se formatează astfel: albumele cu caractere cursive, de exemplu Let Go, iar piesele individuale cu ghilimele, de exemplu „A Complicated Song”. Regula generală este ca lucrările de dimensiuni mari sau caracter complet (cărţi, filme, albume muzicale etc.) să fie marcate cu cursive, iar lucrările mici sau caracter fragmentar (poezii, capitole, episoade, piese muzicale) cu ghilimele.
  • În limba română majusculele urmează alte reguli decît în engleză, de exemplu în titlurile româneşti se pune iniţială majusculă doar la primul cuvînt (şi la numele proprii). Am corectat asta în cîteva locuri din articol, dar văd că au mai rămas („Genul Muzical”, poate şi altele).
  • În general traducerea făcută de tine este mai bună decît ce-am mai văzut pe-aici, dar mai sînt şi scăpări sau traduceri puţin stîngace. Te-aş ruga să reciteşti textul şi să corectezi unde nu sună româneşte. Iată cîteva exemple luate dintr-un fragment la întîmplare:
    • „caracterul lui Lavigne” înseamnă personalitatea ei; presupun că ai vrut să zici „personajul jucat de Lavigne”.
    • „Oamenii care au ascultat melodia, au susţinut”
    • „aceasta a negat aceste lucruri”
    • „Ea vorbeşte la general despre sărăcie.”
    • „el o făcea să se simtă specială”
  • Corectează cuvintele rămase fără diacritice --- sper că ai tastatura românească instalată şi nu te chinui cu butoanele de sub caseta de editare! --- şi cuvintele dactilografiate greşit: artisei, deasemenea, litelere, cincelea, fimat etc.
  • Scoate virgulele dintre subiect şi predicat, precum şi celelalte virgule plasate greşit.
  • „ca şi” este corect numai în comparaţii. Cînd e vorba de „în calitate de” numai „ca” este corect. Dacă vrei neapărat să eviţi cacofoniile poţi reformula întreaga propoziţie. De exemplu, „ca şi consecinţă a acestui lucru” poate fi înlocuit cu „în consecinţă” (care în plus sună româneşte).
Vezi şi la Wikipedia:Manual de stil dacă mai sînt şi altele de corectat.
Am făcut numai observaţii de formă şi nu de fond, pe de o parte pentru că am citit doar pe sărite cîte un pic din articol şi pe de altă parte pentru că nu cunosc subiectul. Se prea poate ca în partea de fond să existe şi alte probleme, mai mari, dar eu nu le-aş putea găsi fără să mă documentez, aşa că te las pe tine.
Îmi cer scuze că te pun la treabă, dar înţeleg că îţi doreşti mult ca articolul să fie promovat. — AdiJapan  8 ianuarie 2008 06:57 (EET)[răspunde]
Felicitări
Felicitări
Vă felicit

Vreau să vă felicit pentru numeroasele articole de calitate cu care colaboraţi la dezvoltarea enciclopediei.

Rad Urs Mesaj 14 ianuarie 2008 20:28 (EET)[răspunde]

Re: Within Temptation[modificare sursă]

Încearcă cu codul ăsta. Eu așa nu văd dugi negre. – Laurap\ mesaj 15 februarie 2008 20:44 (EET)[răspunde]

:( Lucian, scuze - am vrut să mă uit la articol chiar după mesajul respectiv însă m-am luat cu altceva și am uitat complet. Îmi pare rău încă odată. Voi vedea acum ce pot face. --Rad Urs Mesaj 15 februarie 2008 20:46 (EET)[răspunde]
Cu plăcere. Default, gallery îți afișează cîte 4 imagini pe linie. Dacă vrei să forțezi afișarea mai multor imagini scrie <gallery perrow="6"> în loc de <gallery>. Merge și dacă vrei mai puține. – Laurap\ mesaj 15 februarie 2008 21:02 (EET)[răspunde]