Discuție Utilizator:Josefina

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 18 ani de Rebel în subiectul Fra Angelico - Regina Maria
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Josefina) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Ordine de strictă observanţă[modificare sursă]

Dragă Josefina, crede-mă că în limba română denumirea pentru comunităţile monastice cu reguli mai severe, este aceea de comunităţi (ordine, mănăstiri etc.) de strictă observanţă. --Mihai Andrei 24 noiembrie 2005 23:12 (UTC)

Fra Angelico[modificare sursă]

S-ar putea şti pentru care motiv te deranjează portretul lui Fra Angelico? Din pură politeţe, ai fi putut să mi te adresezi la pagina mea de discuţii. Wikipedia este o enciclopedie cu contribuţii colective, faptul că eu am introdus un portret reprezintă o discretă îmbunătăţire a calităţii articolului, şi nu o ofensă la adresa autorului (pardon! traducătorului). MobyDick, 26 nov 2005, 13:28 (UTC)

Spre sa scriu inaintea lui Moby Dick[modificare sursă]

Salut şi bine ai venit la wikipedi. Tonul lui Moby Dick nu este acid, aşa este el şi nu e de moment. Daca vei rămâne pe aici, vei vedea şi de ce. Am reuşit să îmi refac diacriticile. Mai pe larg acum :

  1. Ce soi de cal aveţi (ai) de are şi poze? Dacă e vorba de calculator atunci poţi trimite un fişier (poză) folosind legătura Trimite fişier din Trusa de unelte (de sub Caută).
  2. Vezi Wikipedia:Drepturi de autor şi Domeniu public. Dar pentru scrieri originale ale unui autor există un alt proiect numit Wikisursă.

Acum după ce ţi-am răspuns, sper, să îţi precizez că Moby Dick este unul din cei mai buni contribuitori la noi şi nu prea mai e "domnişor", ba chiar are ceva experienţă adunată în decursul vremii. Nu e prea bine să îl superi :). Dacă mai ai întrebări, îţi stăm la dispoziţie.Elerium | Discuţie 26 noiembrie 2005 19:39 (UTC).

Doar un mic ajutor tehnic privind includerea ilustraţiilor. Nici vorbă de "aciditate"! Sunt încă fidel principiului: "Pe o femeie să nu o răneşti nici cu o floare!" MobyDick, 27 nov 2005, 9:24 (UTC) P.S. Când traduci, încearcă să eviţi evidenta "coloratură" engleză în exprimarea românească. În limba română, ordinea cuvintelor în frază este adesea alta decât în engleză. Francezii au o expresie: "franglais", nu ştiu cum s-ar putea parafraza în româneşte. Fără supărare! M.D.

Fra Angelico - Regina Maria[modificare sursă]

Nu crezi că ar fi cazul să termini treaba o dată începută? Articolele menţionate aşteaptă traducerea din engleză în română. À propos! Regina Maria, născută englezoaică, a fost totuşi regină a României. Tebuie să preluăm chiar şi în aceste cazuri aricolele de-a gata din en.wikipedia? Nu există izvoare româneşti pentru a elabora, fără a copia, un articol original? MobyDick, 10 ian 2005, 17:55 (MET)

Fă-mi o favoare. Contribuie cât poţi, când poţi, cum poţi. Nu ai semnat nici un contract când te-ai înregistrat. Mulţumesc. -- яεbεŀ ω 5 februarie 2006 03:03 (EET)Răspunde

În loc de răspuns[modificare sursă]

  • Unul din modurile de a-ţi păstra demnitatea este de a nu jigni pe altcineva şi de a-ţi menţine calmul. Mult succes la masterat etc. MobyDick, 5 febr 2006, 11:13 (MET)