Discuție Utilizator:Insolenso666

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 8 ani de Insolenso666 în subiectul Dan Balan
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Insolenso666) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 13 decembrie 2015 10:42 (EET)

Dan Balan[modificare sursă]

În sumarul aceastei modificări spuneți că numele lui Dan Bălan, de fapt, este Balan (cu a și nu ă). Aveți și surse de încredere pentru asta? De exemplu, pe site-ul ministerului justiției scrie că Mihai GHIMPU i-a conferit titlul onorific “Maestru în Artă” lui Dan BĂLAN. --XXN, 23 ianuarie 2016 12:38 (EET)Răspunde

Bună ziua.
In sumarul acestei modificari https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Dan_B%C4%83lan&diff=10348982&oldid=10348981 .
Am facut modificarea din simplu motiv că numele adevărat al interpretului e Dan Balan și nu Dan Bălan.
Sunt manager-ul acestui artist și îl reprezint.
Sursa de incredere pe care o am e chiar buletinul de identitate al artistului, în care e scris numele său.
Numele de scenă e același nume, indicat in buletinul de identitate - Dan Balan.
Va mulțumesc.
Cu respect
-Igor Lupașcu -Insolenso666 (discuție) 23 ianuarie 2016 12:58 (EET)Răspunde
am adus aici răspunsul dvs. din pagina mea de discuție pentru a păstra discuția unită la un loc
Bine, chiar dacă eu v-aș da crezare, e nevoie și de surse de încredere care să confirme asta, pentru a ne conforma politicii de verificabilitate a proiectului. În situația actuală, când acte oficiale ale președinției prezintă numele lui ca fiind Bălan, în plus, peste 90% din presa care scrie cu diacritice la fel scriu numele artistului: Bălan – nu putem pur și simplu să modificăm aceasta în articol fără a aduce surse care ar confirma numele corect. Poate există vreun interviu în care artistul spune explicit că numele său este Balan de fapt? --XXN, 23 ianuarie 2016 13:33 (EET)Răspunde

Nu cred ca presa ar fi o sursa mai veridica decât un buletin de identitate a persoanei, eliberat de statul Român, și terminând cu orice videoclip al artistului plasat pe youtube, care sunt semnate cu numele real DAN BALAN. Videoclipurile, plasate oficial, е o dovadă suficient de bună sper? Dacă va fi nevoie, pot prezenta și scan-ul pașaportului.

În cazul în care sunteți o persoană care oficial are permisiune de a reprezenta si a administra wikipediaб rog să-mi aduceti la cunostință ce ar trebui sa fac pentru a modifica numele paginei Dan Bălan în Dan Balan.

Vă multumesc anticipat.

--Insolenso666 (discuție) 23 ianuarie 2016 14:31 (EET)Răspunde

Nu e nevoie să-i fie expus public buletinul de identitate. Sunt preferabile surse secundare de încredere. Personal, nu reprezint și nu administrez wikipedia, însă, în chestiuni editoriale proiectul se bazează pe colaborare și consens între redactori. Eu înclin spre a fi de acord cu dvs. întrucât și la redactarea articolelor despre părinții lui Dan Balan: Ludmila Balan și Mihai Balan m-am confruntat cu aceeași dilemă „ă/a”, dar pentru ei sursele oficiale foloseau numele „Balan”. --XXN, 23 ianuarie 2016 16:30 (EET)Răspunde

Va multumesc pentru răspuns.

Ne puteți ajuta cumva, să modificăm numele paginii?

Merci

--Insolenso666 (discuție) 23 ianuarie 2016 16:41 (EET)Răspunde

Am intervenit să redenumesc articolul, pornind inițial de la articolele părinților săi, pentru care aveam mai multă certitudine. Ideal ar fi fost ca însuși Dan să fi precizat cumva pentru media și public că numele corect este Balan, căci, vedeți și singur că prin media domină covârșitor varianta „Bălan”. --XXN, 23 ianuarie 2016 17:55 (EET)Răspunde


Vă mulțumesc mult. Vom incerca sa reflectam in media cumva acest detaliu.

Ar mai fi careva obiecții la pagina lui Dan, ceva ce ar necesita de schimbat?

Seara buna--Insolenso666 (discuție) 23 ianuarie 2016 19:38 (EET)Răspunde