Discuție Utilizator:Gorell

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Gorell) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.




--Vlad|-> 31 ianuarie 2006 14:05 (EET)[răspunde]

Salut Adrian. Sînt Adrian. Bine ai (re)venit! — AdiJapan  31 ianuarie 2006 14:50 (EET)[răspunde]

Era nevoie de oameni ca tine! :) --Vlad|-> 31 ianuarie 2006 19:27 (EET)[răspunde]
20 februarie 2006
(dif) (ist) . . m George Orwell; 15:39 . . Gorell (Discuție | blochează)
Gorell e o contracție de la George Orwell? Scuze, mi s-a părut amuzantă coincidența... --Vlad|-> 20 februarie 2006 15:42 (EET)[răspunde]
Nu, Gorell n-are nici o legătură [conștientă] cu George Orwell :P --Gorell (discuție) 3 septembrie 2013 00:34 (EEST)[răspunde]

Târgu Jiu[modificare sursă]

Salut, am văzut munca ta la Târgu Jiu. Felicitări! Bănuiesc că nu e uşor să corectezi munca altora. De-asta insistăm ca toată lumea să-şi pună diacriticele.

Aş vrea să te rog ceva. Înainte de a te apuca să depui atîta efort e recomandat să verifici întîi dacă articolul este bine scris din punct de vedere al fondului, fiindcă altfel munceşti degeaba. Şi nu numai informaţiile ca atare trebuie verificate, ci şi dacă nu cumva fragmente din articol sînt copiate de undeva de pe internet, prin încălcarea legii drepturilor de autor. Uneori e simplu să-ţi dai seama, din stilul scrierii sau verificînd lista de legături externe. Dar alteori e nevoie să pui în Google bucăţi de text de ici-colo din articol (între ghilimele) şi să vezi dacă-ţi dă vreun rezultat. De cele mai multe ori paginile de internet nu permit explicit copierea materialelor, deci drepturile de autor se consideră implicite.

Ar fi păcat după atîta chinuială să constatăm că paragrafe întregi sînt copiate fără drept de undeva şi să fim nevoiţi să le ştergem. — AdiJapan  2 februarie 2006 09:49 (EET)[răspunde]

Mda, ăsta ar fi motivul pentru care am "sărit" la corectura diacriticelor articolele despre Slatina şi Turnu Măgurele, care poartă deja marca de copyvio. E adevărat că nu m-am gândit să verific textele pe care le-am corectat deja, dar unele dintre ele (mai ales cele despre localităţi mici) sunt scrise cu atâta candoare şi patos încât par compuneri şcolăreşti... Dar ai dreptate, chiar ăsta s-ar putea să fie un semn că ar mai putea apare pe undeva. Din alt punct de vedere, corectarea diacriticelor este cea mai rapidă modalitate de "contribuţie" la Wikipedia, atunci când nu am decât câteva minute. Am văzut pe propria piele ce înseamnă crearea de articole noi, vezi Grâu, Culoare şi încă vreo două. Gorell 2 februarie 2006 10:20 (EET)[răspunde]

Invitație[modificare sursă]


--Radufan 9 ianuarie 2007 12:28 (EET)[răspunde]