Discuție Utilizator:Alexandruherlea

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Cum să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Alexandruherlea) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



-- Comunitatea utilizatorilor 12 ianuarie 2013 20:21 (EET)

Articolul dumitale[modificare sursă]

Stimate Alexandre,

Am "pieptănat" un pic articolul despre Dumneata conform regulilor Wikipediene, și cum ? astfel :

  • punând diacritice la adaosurile dumitale ;
  • scoțând câteva adjective superflue ("prestigioasă", despre o intituție : cititorii o vor descoperi prin ei-înșiși mergând la articolul respectiv) ;
  • scoțând date perso fără incidență Wikipediană (prenumele soției și fiicei : vor avea incidență Wikipediană în momentul când vor avea și ele câte un articol - oricum nu este prudent să dai prea multe date personale pe internet, deoarece se pot folosi de ele și dibaci prădători, care pot, de exemplu, da un telefon pentru a anunța accidentul unei ființe dragi, și jefui apartamentul odată acesta gol) ;
  • dând denumirile instituțiilor în limba română, cu denumirea de origine în notele de subsol ;
  • în aceiași ordine de idei, restabilind legătura internă (știi, cu [[]]), cu articolul "Institutul Smithsonian" al cărui nume e tradus în Wiki românească (pe când în forma de origine, Smithsonian institution, legătura este ruptă, de aceea apare în roșu).

Oricum, dacă nu ași fi făcut eu aceste modificări, le-ar fi făcut alți contributori. De altfel, este probabil că vor mai interveni și alții...

Cu bine, Ionică Cepleanu --Spiridon Ion Cepleanu (discuție) 9 februarie 2013 12:02 (EET)[răspunde]